Veste bună pentru angajații care lucrează pe salariul minim pe economie. În scurt timp, în cadrul unei ședințe de Guvern, venitul minim urmează să fie majorat.

Guvernanții urmează să adopte creșterea salarială în cursul zilei de astăzi, 6 iunie.

Citește și: Când intră banii pe cardurile sociale pentru alimente în luna iunie? Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă

salariu majorat, salariu minim 2024, sedinta guvenrn

Majorarea va fi adoptată astăzi. 

[Sursa foto: Unsplash]

Câți bani urmează să primească angajații

În prezent, peste 700 000 de angajați sunt plătiți cu salariul minim. În urma creșterii salariale, venitul minim pe economie urmează să crească de la 3300 de lei, la 3700 de lei brut. Astfel este vorba de o majorare de 400 de lei brut.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Prin prezentul act normativ se propune ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat la 3.700 de lei lunar începând cu data de 1 iulie 2024, ceea ce reprezintă o creştere de 12,12% faţă de luna iunie 2024”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Salariul minim urmează să crească de la 1 iulie, de la 2080 de lei net, la 2350 de lei net.

Urmează să fie modificată și partea din salariul minim care este scutită de taxe. Dacă în prezent, 200 de lei din salariul minim pe economie sunt scutiți de taxe, de la începutul lunii următoare suma scutită de taxe va crește la 300 de lei. Prin urmare, un angajat pe salariul minim din România va încasa lunar 2363 de lei net, iar statul 1337 de lei.

Prin urmare, angajații care lucrează pe venit minim pe economie vor primi cu 284 de lei net mai mult decât primeau până acum.

Această facilitate ar urma să rămână în vigoare până la finalul anului curent.

Citește și: Ce se întâmplă cu pensiile de sub 3.000 de lei. Anunțul momentului făcut de liderii coaliției de guvernare

salariu majorat, salariu minim 2024, sedinta guvenrn

Salariul minim care va crește de la 3300 de lei la 3700 de lei brut.

[Sursa foto: Unsplash]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si