Liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat în cadrul Antena 3 CNN că pensiile și salariile nu vor fi tăiate, asta după ce milioane de români au stat cu sufletul la gură în urma unor declarații din spațiul public.

”Nu taie nimeni niciun salariu”

"Pensiile şi salariile nu vor fi tăiate si nici nu se ia in calcul vreo majorare de taxe", a spus președintele PSD in exclusivitate la Antena 3 CNN.

De asemenea, el a precizat că ordonanța austerității, un act normativ care ar trebui să aducă statului o economie de 10 miliarde de lei, va fi pusă pe masa Guvernului săptămâna viitoare. 

”Pensiile vor fi indexate cu rata inflaţiei, ca de obicei, la finalul anului, iar banii sunt deja prevăzuţi în buget”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Bugetară-șefă, prinsă dormind la birou. Femeia primește și spor de condiții periculoase

Marcel Ciolacu - lider PSD

Marcel Ciolacu - lider PSD

[Sursa foto: Marcel Ciolacu - Facebook]

Totodată, el a spus că singurele concedieri  vor avea loc în cabinetele demnitarilor, asta în condițiile în care angajările la stat vor fi oprite săptămâna aceasta.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Nu taie nimeni niciun salariu, nu taie nimeni nicio pensie! Am hotărât în coaliţia ca o prioritate să fie noua lege a salarizării, pentru că nu mai putem crea tot timpul excepţii. Nu mărește, nimeni, nicio taxă", a explicat liderul PSD.

"Nu poți să îl tot umfli, ca pe un pește-balon, pentru că, la un moment dat, nu mai e sustenabil", a spus Marcel Ciolacu în cadrul emisiunii.

Se stopează angajările la stat, cu excepția domeniilor sănătate și învățământ

De asemenea, acesta a mai punctat încă odată că angajările la stat se stopează, mai puțin în sănătate și învățământ. Sporurile vor dispărea complet, prin viitoarea lege a salarizării, promite liderul PSD. Marcel Ciolacu a mai făcut și o promisiune importantă, și anume aceea că, dacă va ajunge premier, se va lupta pentru impozitarea progresivă. 

Marcel Ciolacu a dezbătut și problema pensiile speciale din România.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Avem o mare problemă cu ciuma pensiilor speciale care încet, încet duc la o criză socială. Eu nu o să accept ca România să piardă vreun euro din PNRR pentru că nu a făcut vreun jalon în ceea ce privește pensiile speciale”, a declarat liderul pentru Antena 3 CNN.

Citește și: Marcel Ciolacu consideră oportună o ordonanţă de urgenţă care să îngheţe toate angajările de la stat

”Când alegi să muncești la bugetul statului trebuie să întelegi că salariul tău nu poate fi mai mare decât salariul pentru aceași muncă din privat. Trebuie să alegi. Nu putem trăi o anomalie în care salariul din zona publică este mai mare decât în privat ”, a mai spus Marcel Ciolacu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si