Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a trecut în neființă, joi seară. Însă Marea Britanie are un nou rege și va fi încoronat astăzi.

Prințul Charles, va fi proclamat, astăzi, Rege al Marii Britanii

În urma încoronării, soția lui Charles, Camilla va deveni Regina Consort.

După moartea Reginei, în Marea Britanie a început Operaţiunea UNICORN, protocolul stabilit în acest caz, în care suverana s-a stins din viaţă în Scoţia.  

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Cum a transmis presa britanică moartea Reginei: „V-aţi făcut datoria, doamnă!”, „Inimile noastre sunt frânte”

Sicriul Reginei va fi depus mai întâi la Palatul Holyrood, apoi în Catedrala St Giles, unde va fi oficiată o slujbă, apoi va fi transportat la Londra.

Funeraliile Reginei vor avea loc peste 10 zile

”Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, reprezintă un moment de mare tristețe atât pentru mine, cât și pentru membrii familiei mele. Plângem profund trecerea în neființă a unui Suveran prețuit și a unei Mame mult iubite.

Știu că pierderea ei va fi profund simțită atât în țară, în întregul regat, cât şi în Commonwealth, de către oameni din întreaga lume. În timpul acestei perioade de doliu și de schimbare, eu şi familia mea vom fi consolaţi și susținuți de certitudinea respectului şi afecţiunii profunde care au înconjurat-o întotdeauna pe Regină”, a fost mesajul prințului Charles.

Citeste si: Omagiu adus Reginei Elisabeta de parlamentarii britanici. Ce se va întâmpla vineri: Clopotele vor bate la Westminster Abbey, la Catedrala Sf. Paul şi la Castelul Windsor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si