Halterofila română Mihaela Valentina Cambei a cucerit medalia de argint la categoria 49 kg, miercuri seara, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Citește și: Jocurile olimpice de escaladă sportivă și cele de breaking, noutăți explozive la Olimpiada de la Paris. Cine a luat primele medalii din istorie

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

Mihaela Cambei a ridicat 112 kilograme la a treia încercare și a fost prima în clasament, cu un total de 205 kilograme, înainte de a fi depășită de chinezoaica Zhihui Hou care a ridicat 117 kg, nou record olimpic.

Cum a evoluat Mihaela Cambei în finala de la haltere

La stilul smuls, Mihaela Cambei a ridicat 89 de kilograme la prima încercare din finală, iar ulterior 91 și 93 de kilograme, situându-se pe primul loc înainte de stilul aruncat.

La stilul ridicat, Mihaela Cambei a reușit să ridice 106 kilograme la prima încercare, după care s-a întrecut pe ea însăși cu două încercări reușite la 110 și 112 kilograme, ajungând la un total de 205 kg.

Din păcate, ultima încercare a chinezoaicei Zhihui Hou a făcut-o pe româncă să piardă medalia de aur, însă chiar și argintul este o performanță remarcabilă pentru Team Romania la JO Paris 2024.

România se află pe locul 14 în clasamentul general pe națiuni de la Paris 2024, cu 3 medalii de aur, 4 de argint și una de bronz.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si