Ministrul Marius Nica a postat pe Facebook, sambata dupa-amiaza, un mesaj de sustine a premierului Mihai Tudose, sustinand ca sub mandatul acestuia Romania a acreditat Autoritatile de Management, a luat masurile pentru indeplinirea conditionalitatilor ex-ante si a primit primii bani europeni din perioada 2014-2020.

"1.5 miliarde de euro pierduti pentru alesii locali si mediul privat. Dezvoltarea economica a Romaniei, cea mai importanta parte a Programului de Guvernare, nu poate fi obtinuta decat prin munca asidua, ministri competenti si liniste guvernamentala.

Sub mandatul actualului Prim-Ministru, Romania a acreditat Autoritatile de Management, a luat masurile pentru indeplinirea conditionalitatilor ex-ante, a primit primii bani europeni din perioada 2014-2020. 2018 este cel mai important an, Romania poate pierde definitiv 1.5 miliarde euro din actualul exercitiu. Orice zi pierduta este o crima la adresa dezvoltarii economice a Romaniei. Responsabilitatea actului de guvernare apartine Prim-Ministrului si echipei sale, orice decizie guvernamentala trebuie luata in interiorul Guvernului!", afirma Marius Nica.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

PSD a convocat sedinta Comitetului Executiv National (CExN) pentru luni, la sediul central al partidului, pentru a transa situatia din partid ca urmare a disputei dintre premierul Mihai Tudose si

ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. Sedinta este convocata la solicitarea mai multor lideri ai PSD, intre care Gabriela Firea, Rovana Plumb, Ecaterina Andronescu sau Claudiu Manda.

Dupa informatiile privind convocarea CExN au reactionat si ministrii Felix Stroe si Mircea Titus Dobre, care au transmis mesaje de sustinere a premierului Mihai Tudose. Felix Stroe, lider al PSD Constanta, spune ca "ar fi bine" ca in sedinta Comitetului Executiv sa aiba loc o discutie serioasa despre cum poate fi democratizata puterea de decizie in partid si ca premierul are responsabilitatea actului de guvernare, dar trebuie sa aiba si decizia, in timp ce Mircea Dobre afirma ca premierul trebuie sa fie in orice situatie seful Guvernului.

La randul sau, liderul PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, spune ca o noua schimbare de guvern ar fi sinucidere politica pentru PSD, ca o demisie a premierului sau o noua motiune de cenzura impotriva propriului Cabinet ar duce partidul din nou la mana presedintelui Klaus Iohannis si la un vot in Parlament, ambele situatii creatoare de incertitudini, si ca PSD trebuie sa dea dovada de responsabilitate si sa constientizeze gravele prejudicii de imagine pe care le poate inregistra partidul, precum si riscul aruncarii tarii in instabilitate politica.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si