"Tito" Puentes a inregistrat mai mult de 200 de albume de-a lungul carierei sale, care l-a confirmat ca un virtuoz al trompetei, potrivit managerului sau Jean-Louis Perrier.

A inceput sa cante pe scena muzicala din Havana, in anii '40, fiind indrumat de doi dintre unchii sai, ambii trompetisti, pentru ca mai tarziu sa ajunga pe scena internationala.

in anii '50 s-a instalat in Franta, tara pe care nu a mai abandonat-o.

"Cel mai parizian dintre cubanezi(...) ne-a parasit pentru a se alatura altor cantareti de salsa in eternitate", a spus Perrier in comunicatul sau.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Puentes a preferat sa-si descrie stilul afrocubanez in loc de salsa. "Muzica mea are multe fatete", spunea Puentes.

Ernesto Antonio Puente  s-a nascut la New York, pe 20 aprilie 1923 si era cunoscut ca Tito Puente. A fost un legendar percutionist nascut in Statele Unite, desi de origine portoricana.

In 1963 a compus piesa "Oye cómo va", pe care Carlos Santana a facut-o celebra in 1970, si cantat printre altii de Celia Cruz, Julio Iglesias, Irakere, Kinky, Cheo Feliciano, Azúcar Moreno si José Feliciano.

Din 1990 are o stea pe faimosul bulevard de la Hollywood. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si