În 1988, actualul ministrul al Economiei, lucra ca subinginer la ICAPA Giurgiu. În data de 13.11.1988 el a profitat de neatenţia muncitorilor din cadrul Bazei de recepţie Malu Spart şi a sustras patru saci cu grâu în greutate de 12 duble. Ulterior ei i-a vândut contra sumei de 1.200 de lei.

Pe vremea comunismului el a fost condamnat la un an de închisoare pentru infracţiunea de furt în paguba avutului obştesc.

În timpul procesului din 1988, Niculae Bădălău a obţinut pedeapsa minimă, după ce şi-a recunoscut fapta, iar avocatul său a invocat faptul că prejudiciul este unul minor.

Niculae Bădălău a fost ulterior graţiat de Nicolae Ceauşescu, care a amnistiat toate infracţiunile ce au primit o condamnare mai mică de 10 ani. Aceasta decizie a fost prilejuită de împlinirea vârstei de 70 de ani de către dictator.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Astfel, Bădălău nu a mai făcut nicio zi de închisoare. El apucase totuşi să stea două săptămâni în arest, înaintea decizie instanţei.

Bădălău a putut în acest fel să scape şi de cazier şi să devină pe rând subprefect, prefect şi deputat de Giurgiu.

Astăzi, preşedintele Klaus Iohannis a acceptat numirea lui ca şi ministrul al Economiei. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si