Sportiva  Vinesh Phogat a devenit prima femeie din India care a ajuns într-o finală olimpică la lupte libere, dar a fost exclusă chiar înaintea partidei decisive.

Motivul descalificării? Indianca ar fi depășit limita de greutate, cu toate că a încercat să se tundă pentru a se încadra în categoria de kilograme.

Descalificată pentru 100 de grame în plus

La Jocurile Ompice de Paris 2024, fiecare categorie de greutate este organizată pe parcursul a două zile de competiție.

În dimineața primei zile de competiție, sportivii sunt supuși unor teste de control medical și unei cântăriri pentru a se asigura că sunt eligibili pentru grupa la care concurează.

În a doua zi de competiție, luptătorii care s-au calificat în finală repetă aceste probe.

Luptătoarea indiană Vinesh Phogat a fost eligibilă pentru a concura în ziua deschiderii clasei de greutate de 50 de kg, dar marți dimineața (6 august), ea a depășit limita cu două kilograme cu mai puțin de 100 de grame.

Luptătoarea și-a tuns părul și a făcut exerciții fizice ca să piardă din greutate

Indianca și-a petrecut toată noaptea făcând tot ce a putut pentru a reduce kilogramele în plus, de la exerciții fizice și limitarea aportului alimentar, până la tunsul de păr.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

„Peste noapte am continuat procedura de reducere a greutății”, a spus dr. Dinshaw Paudiwala- medicul-șef al contingentului indian. Dar, din păcate, nu a fost suficient.

În ciuda tuturor eforturilor, am descoperit că greutatea lui Vinesh era cu 100 de grame peste categoria ei de 50 kg”, au adăugat oficialii din India, potrivit Lad Bible.

În ciuda faptului că a fost descalificată de la meciul pentru medalia de aur, Vinesh Phogat este lăudată pentru curajul și rezistența ei.

Sportiva este cunoscută în țara ei pentru că a protestat împotriva hărțuirii sexuale și a făcut acuzații majore împotriva unei figuri-cheie din federația de luptă, conform NBC News.

Sportiva a avut gânduri sinucigașe după hărțuirea unui oficial indian

Tânăra de 29 de ani, care trebuia să lupte împotriva lui Sarah Hildebrandt din echipa SUA în finala de miercuri, a trecut de o japoneză, o ucraineancă și o cubaneză în fazele anterioare ale competiției.

Mulți fani spun că descalificarea lui Phogat a fost nedreaptă, având în vedere ceea ce reprezintă ea pentru femeile de acasă.

Citeste si: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”- kfetele.ro

Citeste si: Întrebarea periculoasă la care Oana Niculescu Mizil nu a ezitat să răspundă: "Cât timp a rezistat fără amor?"- radioimpuls.ro

Citeste si: Un bărbat aflat într-un bar s-a dus la toaletă și nu s-a mai întors. Familia lui a aflat abia după 57 de ani ce s-a întâmplat cu el- antena3.ro

Anul trecut, indianca s-a aflat în linia întâi a unui grup de luptători care au protestat împotriva comportamentului președintelui WFI de atunci, Brij Bhushan Sharan Singh.

Într-o scrisoare din ianuarie 2023, grupul l-a acuzat pe Singh de hărțuire sexuală împotriva mai multor tinere luptătoare.

Sportiva a mai spus că, după ce a ratat o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Singh a „hărțuit-o și torturat-o mental”, făcând-o chiar să se gândească la sinucidere.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si