Obiceiuri de Florii 2022. Există o serie de lucruri care le sunt interzise credincioșilor duminică, de Florii 2022 și se spune că cei care nu țin cont de ele pot atrage energiile negative și pot avea parte de neplăceri.

Ce nu este bine să faci de Florii 2022?

Se spune că de Florii 2022, credincioșii nu au voie să se spele pe cap.

Superstiția spune că cei care vor face acest lucru vor albi mai devreme.

Având în vedere că Intrarea Domnului în Ierusalim este o sărbătoare care are o importanță majoră, credincioșii nu au voie să lucreze în această zi în gospodărie. De Florii 2022 nu se calcă, nu se spală rufe, nu se lucrează în grădină și nici nu se face curat. Chiar dacă nu se face curat în duminica Floriilor, se spune că este bine ca femeile să scoată lucrurile la aerisit și să deschidă larg toate geamurile pentru a intra în casă energia pozitivă.

Citeste si: La Mulţi ani de Florii: Urări pentru ziua de 17 aprilie 2022

Se spune că în Duminica Floriilor nu este voie să se planteze pomi sau flori și că cei care vor face acest lucru vor avea parte de ghinion. Cei care vor să planteze pomi pot face asta în Săptămâna Mare.

Pe ce dată pică Floriile în 2022

În acest an, credincioșii sărbătoresc Paștele pe 24 aprilie. Floriile pică pe  17 aprilie 2022, cu o săptămână înainte de Învierea Domnului.

Sărbătoarea amintește de intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, înainte de Sfintele Patimi. Din acest motiv, sărbătoarea mai este cunoscută ca Intrarea Domnului în Ierusalim, Duminica Patimilor, Duminica Floriilor sau Duminica Patimilor Domnului.

Tradiții și obiceiuri de Florii 2022

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Creștinii merg în ziua de Florii la Sfânta Liturghie, iar la finalul slujbei pleacă acasă cu flori și salcie sfințite de preot.

Biserica Ortodoxă a permis ca în ziua de Florii să fie dezlegare la pește, întrucât sărbătoarea pică în Postul Paștelui, care are o durată de 40 de zile.

Citeste si: Când începe Postul Paştelui 2022? Data la care are loc Lăsata Secului

Postul Paștelui începe pe 7 martie și se termină pe 23 aprilie. Acesta reprezintă cel mai aspru post de peste an pentru că are mai puține zile cu dezlegare la pește. Postul Crăciunului este mai puțin restrictiv din acest punct de vedere.

În ziua de Florii 2022, credincioșii trebuie să evite să se spele pe cap. Există o superstiție potrivit căreia cei care fac acest lucru vor albi mai devreme decât ar trebui. 

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Persoanele care au reușit să țină postul se pot împărtăși în ziua de Florii. Potrivit tradiției, toți credincioșii care vor face acest lucru vor avea noroc, sănătate și vor ține relele la distanță.

Tot în această zi, în anumite zone ale țării se coc diferite plăcinte, de post, iar apoi se dau de pomană celor sărmani.

Citeste si: Duminica Floriilor 2022: Urări, mesaje şi felicitări

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si