Ingrediente: 1 kg de faina, 50 g drojdie proaspata, o lingurinta de sare, o lingurita rasa de zahar, 50 g de unt sau margarina pentru aluat, 500 ml apa.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Preparare: Drojdia se dizolva intr- o cana cu apa calduta, cu sarea, zaharul si 150 g faina (cat sa se ingroase putin). Maiaua se lasa la crescut cam 20 minute. intr-un castron se adauga treptat restul de faina, apa calduta, untul sau margarina si se framanta foarte bine, cu grija, sa nu ramana cocoloase. Se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Daca este nevoie, se mai adauga faina.
Se lasa aluatul sa cresca vreo ora sau pana isi dubleaza volumul. Daca vrei o paine mare, iei tot aluatul si il pui pe planseta infainata. Daca nu, poti face doua paini. Aluatul se impacheteaza de la exterior catre interior si se mai lasa la crescut inca o ora in tava. Se preincalzeste cuptorul si se da painea la copt.
inainte, se unge cu o pensula cu apa si se cresteaza.

Sub tava de copt se pune un vas cu apa, ca sa faca paine crusta crocanta. Se coace painea intre 45 de minute si o ora, in functie de cuptor. E gata cand crusta devine tare. inauntru, miezul e pufos.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si