Preţul energiei termice creşte, de vineri, în Capitală, la 330 de lei plus TVA per gigacalorie, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de miercuri.

Citeste si: VIDEO- Bolnavii din spitale ar putea rămâne fără mâncare din cauza scumpirilor. Ministerul Sănătății are în plan creșterea alocației de hrană la 20 de lei

Proiectul a fost adoptat cu 33 de voturi "pentru", 19 "împotrivă" şi o abţinere, potrivit Agerpres. Noul preț va intra în vigoare pe 1 aprilie.  

Citeste si: Românii vor plăti mai mult pentru a merge în vacanță pe litoral

"Primăria Generală nu mai putea susține singură creșterea puternică a costurilor cu termoficarea. PMB va continua, însă, să subvenționeze semnificativ costul gigacaloriei, tocmai pentru ca prețul plătit de bucureșteni să nu fie excesiv", a explicat Nicușor Dan după ședinta de CGMB.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Nicusor Dan: "Rog bucureștenii să înțeleagă situația și îi asigur că n-am fi mărit acest preț dacă n-am fi fost obligați de realitățile economice"

[Sursa foto: Facebook ]

Nicușor Dan: Tariful nu a mai fost modificat din anul 2011  

Un alt proiect care a trecut azi prin votul Consiliului General al Municipiului Bucureşti este aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea a 9 kilometri de reţea de termoficare.

Citeste si: VIDEO- Crește prețul gigacaloriei în București. Ce a hotărât Primăria Capitalei

"Tipul acestea de proiecte vor urma să le votăm în CGMB, pentru că este necesar să modernizăm reţeaua de termoficare. De transport- mai întâi şi după aceea- de distribuţie", a spus el.

Primarul Capitalei a justificat majorarea prețului la gigacalorie suportat de bucureșteni prin faptul că acest tarif era neschimbat din 2011 și abia cum suma care este apropiată de cea a oraşelor din România care au sisteme centralizate de termoficare. 

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

"Un proiect extrem important- majorarea tarifului suportat de către bucureşteni pentru gigacalorie, pentru care propunerea este 330 de lei. Este o majorare necesară, pentru a echilibra întreg sistemul de termoficare, pentru a permite menţinerea sistemului de termoficare centralizat, care are beneficii importante în ceea ce priveşte mediul.

Mă bucur că avem acordul majorităţii din Consiliul General pentru această majorare, care este absolut necesară. Tariful nu a mai fost modificat din anul 2011 şi prin această modificare ajungem la o sumă care este apropiată de cea a oraşelor din România care au sisteme centralizate de termoficare", a declarat Nicușor Dan în debutul şedinţei Consiliului General al Capitalei.

Cât plătesc pentru căldură alte orașe mari

Potrivit unei situații prezentate de primarul general al Capitalei, la Timișoara se plătește 350 de lei pe gigacalorie, la Oradea 373 de lei pe gigacalorie, iar la Constanța 450 de lei pe gigacalorie.

"Aceste prețuri există din ianuarie și februarie, deci locuitorii acestor orașe au plătit sau plătesc facturi majorate și pentru lunile de iarnă. În Capitală, creșterea prețului la gigacalorie se va simți deocamdată mai puțin, pentru că am intrat în primăvară și în curând, timp de jumătate de an, nu va mai fi nevoie de furnizarea căldurii", a precizat Nicușor Dan.

"Rog bucureștenii să înțeleagă situația și îi asigur că n-am fi mărit acest preț dacă n-am fi fost obligați de realitățile economice", a mai spus primarul general al Capitalei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si