Initiatorul aceste subscriptii publice pentru sculptura a fost chiar premierul Dacian Ciolos. Intrebat ce se va intampla daca nu se strang cei sase milioane de euro de la populatie, premierul a spus ca se va renunta la achizitia operei. "Daca nu se aduna suma, inseamna ca impreuna am decis sa renuntam la aceasta opera", a precizat Ciolos.

Statul nu are bani sa plateasca 11 milioane de euro pentru sculptura lui Brancusi, insa in dosarele mari de coruptie se vorbeste despre sume ce ar ajunge sa se cumpere intreaga opera a marelui sculptor.

De exemplu, in cel mai cunoscut dosar de coruptie, cel privind despagubirile ilegale facute de ANRP, informatiile oficiale dau ca prejudiciu cifra de 700 de milioane de euro, bani care ar trebui sa fie recuperati de la cei vinovati. Mai putin de 1% din aceasta suma daca ar fi recuperata ar fi ajuns pentru cumpararea celebrei sculpturi.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Pana luni dimineata, din donatii de la cetateni, pentru Cumintenia Pamantului se stransesera peste 138.000 de euro, conform anuntului facut de premier. Pentru a strange cat mai multi bani, Guvernul a lansat o ampla campanie de promovare, in care au fost implicate personalitati din diverse domenii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si