"Nu intrati in istorie in acest fel, pentru ca nu mai exista niciun partid in istorie care sa voteze o motiune de cenzura impotriva propriului Guvern. In ultimele zile am vazut un premier stapan, hotarat pe ideile lui si cu o viziune pentru viitorul Romaniei si pentru viitorul PSD, daca PSD vrea sa mai aiba viitor(...)

Ne-am apucat de treaba si la Guvernul Romaniei nu s-a stins lumina. Am venit la guvern astazi, la pranz, sa vorbesc cu premierul. Repet, nu eram in tara, apropo de toate scenariile fanteziste. Eram intr-o alta tara cu sotia mea si am parasit-o pentru domnul Grindeanu, dar ea fiind tot din Timisoara, mi-a dat voie", a declarat Victor Ponta.

Dupa un an si sapte luni, de cand si-a dat demisia din guvern, dupa infernul numit Colectiv, Victor Ponta s-a intors la Palatul Victoria.

Cu lectia invatata, spune el, si hotarat sa-l ajute pe Sorin Grindeanu sa spulbere orice inamic in razboiul politic purtat cu Liviu Dragnea si cu "soldatii" sefului de partid. Ponta a fost numit secretar general al Guvernului, dupa ce Mihai Busuioc, loial lui

Liviu Dragnea, a refuzat sa semneze documente oficiale, blocand toata activitatea.

„Domnul Grindeanu trebuie sa asigure functionarea guvernului cel putin doua-trei saptamani de acum incolo, daca nu cumva motiunea va pica si ramane prim-ministru.

Daca motiunea trece, pana la numirea noului guvern, domnul Grindeanu trebuie sa asigure functionalitatea guvernului.  Si vreau sa va reamintesc ca au fost guverne interminare 3 luni”,   a declarat Victor Ponta.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Tactica de lupta pare bine gandita. Dragnea a fost invins in prima batalie cu propriile arme.

Pe langa fostul secretar general al guvernului, au fost demise Carmen Dan si Sevil Shhaideh, doi dintre ministri loiali sefului PSD.

Si... daca e razboi, sa atace si doamnele...

In vreme ce Sevil Shhaideh il catalogheaza pe Grindeanu drept un... "complexat care fuge de responsabilitate", Carmen Dan vede in actiunea premierului o... "incercare de lovitura de stat".

Restul ministrilor... au fost amenintati ca daca indraznesc sa nu vina la munca... ar putea raspunde penal: "Fiecare ministru raspunde civil, penal si contraventional daca nu isi indeplineste atributiile. Sper ca domnul Dragnea sa nu le ceara sa nu respecte atributiile legale, amenitandu-i cu excluderea din partid. Desi am ajuns intr-o situatie dincolo de limita absurdului, sper sa nu mergem in continuare in acest sens". 

Au fost demisi si 4 secretari de stat, printre care Adrian Dobre, purtatorul de cuvant al PSD.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

CA O UNDA DE SOC!

Cutremurati de aparitia soc a lui Victor Ponta si anuntul ferm ca va convinge parlamentari PSD sa sprijine cabinetul Grindeanu, in miez de noapte, social-democratii au facut un anunt bomba.

MIHAI FIFOR, vicepresedintele PSD: "Am decis sa convocam colegii parlamentari pentru duminica si duminica, la 16.30, in plenul Parlamentului, se va citi motiunea de cenzura. Este un mod ilegal si neconstitutinal prin care doi fosti membri de partid incearca sa acapareze puterea guvernamentala in Romania".

Intre timp, social democratii poarta discutii cu liderii UDMR pe care incearca disperati sa ii convinga sa voteze motiunea. Cei de la USR au anuntat deja ca nu intra in acest joc politic, iar PNL si PMP va vota impotriva.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si