UPDATE 18.50: Premierul Viorica Dancila a fost aleasa, sambata, presedinte executiv al PSD, in timp ce in regiunea Sud, singura unde a existat competitie intre candidatii pentru functia de vicepresedinte barbat, a castigat Adrian Tutuianu, in defavoarea lui Serban Valeca.

Viorica Dancila a obtinut 2880 voturi, in timp ce contracandidatii sai Ecaterina Andronescu a primit 541 voturi si Nicolae Banicioiu 292 voturi.

Tacticile si strategiile au fost schimbate constat, pana in ultimul moment, astfel ca ..surprizele s-au tinut lant, de la inceput si pana ..in ultima clipa.

„Vreti sa mai fiu in continuare presedintele vostru?”, a intrebat seful social-democratilor.

Raspunsul a fosta firmativ: „Da!”.

Singurul a carui functie nu a fost luata in discutie astazi, presedintele Liviu Dragnea a fost, de departe, centrul atentiei. Dupa o intrarea demna de un adevarat lider, flancat de catre Gabriela Firea si Viorica Dancila, liderul PSD a tinut sa sublinieze ca nimic nu-l va impiedca sa continue ceea ce a inceput.

Liviu Dragnea: Indiferent de ce atacuri si piedici vor5 fi puse in fata mea, nu voi renunta la ceea ce am stability impreuna! nu voi renunta la nimic din ceea ce am prezentat in Campania elevtorala, caci si eu si dumneavoastra am primit increderea a milioane de romani

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Cea mai disputata functie de astazi, cea de presedinte executiv, a tinut pe toata lumea cu sufletul la gura pana in ultimul moment.

Daca la prima ora a zilei se anuntau 3 candidati, lucrurile s-au schimbat la intrarea in sala: Nicolae Banicioiu a renuntat la candidatura sa, oferindu-i sprijinul Ecaterinei Andronescu, ramase in cursa alaturi de Viorica Dancila.

Ecaterina Andronescu: Credeti ca aveti sanse? N-are importanta! Competitia conteaza. Curajul de a intra intr-o competitie mi se pare mult mai important, pentru ca este un mesaj pe care-l transmitem catre toti membrii nostri de partid.

La doar cateva ore de la aceasta declaratie, pozitia Ecaterinei Andrionescu s-a schimbat radical. Fostul ministrul al Educatiei a renuntat, in cursul dupa-amiezii, la candidatura, cedandu-i locul preferatei lui Liviu Dragnea: premierul Viorica Dancila, foarte sigura pe fortele proprii.

Viorica Dancila: Am o vasta experienta politica, sunt membra PSD din 1996, am trecut prin toate fazele: consilier local, judetean, parlamentar, cred ca ma descurc si din punct de vedere politic.

Gabriela Firea: Doamna Viorica Dancila nu va fi singura in conducerea partidului ca numarul 2 pentru ca suntem si noi pentru ca este pana la urma o munca de echipa.

De altfel, premierul se bucura de sustinerea majoritatii din partid.

Viorica Dancila:  Am primit foarte multe telefoane din teritoriu, m-au sunat femei pres PSD, colegi din teritoriu, m-a sunat si Gabi Firea, mi-a aratat sustinerea pt candidature mea  si atunci am hotarat sa cadidez.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Cu multe responsabilitati pe lista prioritatilor, Viorica Dancila a venit  in fata PSD-ului cu un program ce cu siguranta nu ii va mai lasa nicun respiro.

Premierul: Vreau sa va prezint principalele o suta de masuri pe care le vom lua in acest an, cand se implinesc o suta de ani de la Marea Unire.

De la infrastructura si pana la bugete, de la reforma sanatatii si pana la cresterea pensiilor, premierul in functie are planuri mari pentru anul 2018. La inceperea congresului, fostul europarlamentar nu se arata deloc speriat de concurenta de la acel moment.

Viorica Dancila: Normala, fireasca! Este normal ca oamenii sa-si doreasca o anumita functie, cei care vor decide vor fi cei care voteaza si ii vor vota pe cei care au generat o anumita incredere

PSD are o responsabilitate mare la acest Congres. La nivelul organizatiei nu se alege numai cel mai important al doilea om in partid, ci si secretarul general, alaturi de cele 16 functii de vicepresedinti regionali. Este pentru prima data cand de la un eveniment de asemenea amploare lipseste  Ion Iiliescu, presedintele de onoare al partidului.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si