Nimic nu se compară cu bucuria de a mânca o salată de roșii de vară cu brânză. Cu atât mai mult cu cât ai norocul să găsești roșii românești, crescute sănătos, zemoase și gustoase.

Citește și: Roșiile românești, pline de pesticide. Ce alte legume și fructe conțin "otravă" pentru organism

Problemele apar atunci când cumperi mai multe kilograme din piață, fericit că ai găsit o sursă sigură din producția locală, dar nu știi cum să le menții într-o stare ideală pentru consum.

O fermieră cu experiență în domeniul creșterii roșiilor, Katie Rose Seward, proprietara afacerii Head Over Fields din Charlotte, Vermont, oferă câteva "trucuri" de depozitare a roșilor, potrivit Yahoo Australia.

Păstrarea roșiilor într-o stare optimă pentru consum poate fi dificilă. "Când sunt gata să fie mâncate, atunci trebuie să fie mâncate. Nici înainte, nici după”, spune specialista.

Există mai multe recomandări utile pentru cei care nu ajung să cumpere roșiile exact în ziua în care le vor mânca.

Cum să păstrezi roșiile astfel încât să rămână proaspete

Sfatul lui Katie Rose Seward este să păstrezi roșiile pe blatul din bucătărie la temperatura camerei, departe de lumina directă a soarelui, care le va înmuia rapid.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A murit „cel mai monstruos culturist din lume”. Sportivul mânca de 7 ori pe zi, peste 16.000 de calorii- antena3.ro

În zilele cu caniculă, când temperatura din bucătărie nu este controlată cu un sistem de climatizare, roșiile pot fi păstrate mai bine pe podeaua din debara. 

Seward recomandă ca roșiile să fie depozitate fără să se atingă una de alta cu fundul în sus și "umerii" în jos, pentru a proteja partea zemoasă a roșiilor.

De reținut că umerii se vor coace ultimii.

Evitați să păstrați roșiile la frigider, deoarece acest lucru le poate face să se întărească și să devină mai puțin aromate.

Păstrați roșiile departe de alte produse precum bananele și avocado- deoarece acestea conțin un gaz numit etilenă care poate face roșiile să se coacă mai repede și să se strice rapid.

Cum se păstrează roșiile tăiate felii. De îndată ce tăiați o roșie, calitatea ei va începe să se degradeze, iar dacă nu reușiți să le consumați pe toate odată, puneți-le într-un recipient ermetic și păstrați-le la frigider. Termenul maxim în care trebuie consumate roșiile tăiate este de două zile de la feliere.

Citeste si: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”- kfetele.ro

Citeste si: Calendar creștin ortodox 14 SEPTEMBRIE 2024. Creștinii prăznuiesc Înălțarea Sfintei Cruci. Ce este inerzis să faci cu desăvârșire în această zi- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

Un alt sfat important este să păstrați roșiile într-un recipient în care circulă aerul, cum ar fi o pungă de hârtie, deschisă la capăt.

Roșiile se păstrează cel mai bine la o temperatură cuprinsă între 10 și 15 grade Celsius.

Evită să le expui la temperaturi prea scăzute, deoarece acest lucru poate afecta textura și gustul roșiilor.

În cazul în care nu ai reușit să păstrezi roșiile proaspete, le poți transforma oricând pe cele coapte în suc de roșii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si