Nu trebuie sa te sperii pentru ca e vorba de un aluat, de fapt, metoda e foarte simpla, astfel incat o poate folosi oricine.
Uite ce iti trebuie si cat de usor se fac.
1 buc praz (fara frunze)  (puteti folosi si ceapa verde sau ceapa alba si ceapa rosie, marar)

400 gr branza telemea

Aluatul:

500 gr faina

1 cana de lapte caldut

1 lingurita zahar

1/2 lingurita sare

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

1 ou

10 gr drojdie uscata

2 linguri ulei de masline

50 gr unt  la temperatura camerei

Compozitia cu praz si branza :Branza se marunteste. Prazul se taie pe din doua, si se taie solzisori ,apoi se amesteca cu branza.

Facem un aluat din ingredientele mentionate. (puteti face orice fel de aluat ,de paine ,gogosi ..etc )Lasm 30 minute la crescut.

Dupa ce a crescut aluatul ,il impartim in 8 bilute egale. Intindem fiecare biluta cu sucitorul ,in mijlocul careia punem o lingura din compozitia de praz cu branza .Inchidem turta ca pe un pliculet ,pe care

Il intindem cu sucitorul ,pana devine ca o turta.

Se fac pe rand toate ,apoi se coc in tigaia, cu putin  ulei ,pe fiecare parte

pana se rumenesc usor .(dupa fiecare turta pe care o coaceti ,mai adaugati o lingurita de ulei, in tigaie)

Pofta buna!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si