Reteta delicioasa de turte cu branza si praz ca in copilarie. Uite de ce ai nevoie
Daca ai prins vremurile in care painea nu venea in tot felul de sortimente la magazin, clar ai incercat turtele mamei sau ale bunicii. Pufoase, umplute cu branza sau chiar goale, erau deliciul oricarei mese.
Nu trebuie sa te sperii pentru ca e vorba de un aluat, de fapt, metoda e foarte simpla, astfel incat o poate folosi oricine.
Uite ce iti trebuie si cat de usor se fac.
1 buc praz (fara frunze) (puteti folosi si ceapa verde sau ceapa alba si ceapa rosie, marar)
Compozitia cu praz si branza :Branza se marunteste. Prazul se taie pe din doua, si se taie solzisori ,apoi se amesteca cu branza.
Facem un aluat din ingredientele mentionate. (puteti face orice fel de aluat ,de paine ,gogosi ..etc )Lasm 30 minute la crescut.
Dupa ce a crescut aluatul ,il impartim in 8 bilute egale. Intindem fiecare biluta cu sucitorul ,in mijlocul careia punem o lingura din compozitia de praz cu branza .Inchidem turta ca pe un pliculet ,pe care
Il intindem cu sucitorul ,pana devine ca o turta.
Se fac pe rand toate ,apoi se coc in tigaia, cu putin ulei ,pe fiecare parte
pana se rumenesc usor .(dupa fiecare turta pe care o coaceti ,mai adaugati o lingurita de ulei, in tigaie)