Fortele aeriene romane au trimis o aeronava Spartan care este configurata pentru stingerea unor astfel de incendii. Imagini cu una dintre interventiile romanesti in Grecia a fost postata pe pagina de Facebook a Fortelor Aeriene Romane. "Astazi, 25 iulie, o aeronava C-27J Spartan, configurata pentru stingerea incendiilor si o aeronava C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, impreuna cu aproximativ 20 militari-echipajele aeronavelor si personal auxiliar, au decolat spre Grecia, in jurul orei 12:15, pentru a actiona in vederea stingerii incendiilor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Aeronavele sunt puse la dispozitie de Ministerul Apararii Nationale in cadrul mecanismului de protectie civila al Uniunii Europene care coordoneaza raspunsul la dezastrele naturale si provocate de om la nivelul UE, permitând acordarea asistentei coordonate, eficace si rapide in sprijinul populatiilor afectate." , se arata pe pagina respectiva.

Cometariile celor care au urmaresc pagina sunt extrem de pozitive, oamenii aratandu-se extrem de mandri ca Romania da o mana de ajutor Greciei in incercarea elenilor de a scapa din Iadul care s-a declansat in tara de ceva timp. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si