România s-a calificat la EURO 2024. În urma meciului cu Israel, România și-a asigurat un loc la Campionatul European de Fotbal UEFA 2024. Este un eveniment istoric în fotabalul românesc, mai ales că România nu a mai participat la campionat din 2016.

România s-a calificat la EURO 2024

Echipa României s-a calificat la Campionatul European de Fotbal UEFA 2024, care se va desfășura în perioada 14 iunie-14 iulie 2024. 

Calificarea la campionat a fost rezultatul victoriei obținute împotriva Israelului, cu un scor de 2-1. În acest moment, cu un rezultat de 19 puncte, România se află în urna a doua pentru tragere la sorți a grupelor pentru campionat.

Urmează meciul România-Elveția, care va avea loc pe Arena Națională, în data de 21.11.2023.

Echipa Națională a României

Echipa Națională a României

[Sursa foto: Facebook]

România-Israel: 2-1

România a învins Israelul cu un scor de de 2-1 și a obținut calificarea la EURO 2024. 

Primul gol al meciului a fost dat de Zahavi, jucător în echipa Israelului, în minutul 2 al meciului, fiind urmat de Geroge Pușcaș care a marcat în minutul 10.

România a marcat primul golul victorios în a doua repriză. Ianis Hagi a marcat al doilea gol al României, în minutul 63, potrivit sport.ro.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Antrenorul echipei, Edi Iordănescu, a anunțat victoria României printr-o postare pe contul său de Facebook.

Citește și: Câți bani au primit jucătorii din naţionala României de minifotbal, după ce au devenit campioni mondiali? "Eu am sechele pe viaţă"

După 8 ani, România s-a calificat la Campionat

România merge la campionat după 8 ani de absentism. Este cea de-a șasea participare a naționalei la Campionatul European de Fotbal UEFA 2024. Ultima participare a fost la EURO 2016.

"E un privilegiu că vă antrenez, e cea mai mare bucurie și mândrie a mea", a mărturisit Edi Iordănescu în fața echipei, după victoria obținută în meciul cu Israel.

România a participat la edițiile campionatului din anii 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016. 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si