UPDATE:  Europarlamentarii PSD si ministrul de Justitie, Tudorel Toader, au sustinut o conferinta de presa imediat dupa discutiile din PE. Toate detaliiled despre ce s-a intamplat in aceasta dimineata la Strasbourg, doar la Stirile Kanal D ora 18:45. Nu rata cel mai bun jurnal al zilei. 

UPDATE:  Au existat schimburi dure de replici, iar acum se vorbeste despre nerespectarea valorilor europene, despre poporul care cere integritate, independenta si justitie

UPDATE:  Sedinta de azi este prezidata de presedintele Parlamentului european, italianul Antonio Tajani. In Parlamentul European a ajuns si premierul Romaniei, Viorica Dancila

UPDATE: Primii reprezentanti ai Romaniei care au venit in Parlamentul European sunt Claudia Tapardel- PSD- SD si Ioan Mircea Pascu.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

UPDATE: Acum, la Strasbourg, este in curs dezbaterea despre respectarea statului de drept in Romania, acest lucru fiind primul pe ordinea de zi a plenarei Parlamentului European de la Strasbourg!

Plenul Parlamentului European dezbate, astazi, situatia statului de drept din România, la dezbateri fiind prezenta si Viorica Dancila. Marti seara, premierul Dancila si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, au avut o intrevedere cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Tudorel Toader a declarat ca o concluzie a discutiilor a fost de colaborare, nu de atacuri reciproce, ca nu se pune problema activarii articolului 7 din Tratatul UE si ca referirea la chemarea Guvernului in instanta viza infringementul pentru neaplicarea directivei privind spalarea banilor.

in discutia cu Timmermans, Viorica Dancila si-a exprimat dorinta ca dezbaterea de miercuri din plenul Parlamentului European sa fie argumentata si constructiva.

Dezbaterea din plenul PE va incepe la ora 9.00, ora Strasbourgului, si va dura o ora, din care Viorica Dancila va avea cinci minute la dispozitie pentru a prezenta pozitia Guvernului de la Bucuresti.

Opinia Comisiei Europene va fi prezentata de catre prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans.

In urma acestei dezbateri, in luna noiembrie este asteptata si adoptarea unei rezolutii in Parlamentul European.

Corespondentul special al Stirilor Kanal D, Nicoleta Dragusin, se afla la Strasbourg si ne tine la curent cu tot ce se intampla in Parlamentul European si mai ales in aceasta sedinta. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si