Sf. Dumitru 2022: Ce nume se sărbătoresc pe 26 octombrie 2022? Pe data de 26 octombrie 2022, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Dumitru, Izvorâtorul de Mir. O mulţime de români îşi aniversează onomastica în această zi sfântă.

Sărbătoarea Sf. Dumitru este cel mai important eveniment religios al toamnei din calendarul creștin ortodox.

Află care sunt numele derivate din Dumitru! Mai mult de 300.000 de români își aniversează onomastica de Sf.

Dumitru 2022, conform statisticilor MAI.

Ce nume se sărbătoresc pe 26 octombrie 2022?

Numele de Dimitrie are origine greceasca și amintește de vechea zeița Demetra, zeița agriculturii și fertilității. Creștinismul a impus numele masculin Demetrios, spus și ca simplificare a lui demometer, "maica poporului” pronunțat în neogreaca dimomitir.

Însă, la noi în țară, pe lângă numele bărbătești Dumitru, Dimitrie (cu prescurtari ca Mitrea, Mitru, Mitu, Dima si diminutive ca Mitrus, Mitrut, Mitrel, Mitrica, Mitus, Mitel, Mitica, iar uneori Mitty, sub influenta occidentala), există și numele femeiesc Dumitra.

Citeste si: Sfântul Dumitru 2022: Una dintre cele mai mari sărbători ale toamnei. Ce nu se face, sub nicio formă, în această zi?

Numele Demeter este compus din sintagmele grecești “De”- pământ și “Meter”- mamă, Demetrios însemnând “iubitor al pământului” sau “dedicat, devotat, credincios lui Demeter.

Așadar, numele derivate din Dumitru  sunt: Dumitru, Dimitri, Mitică, Dimitrie, Dumitrache, Mitru, Mitrea, Mitrache, Dimitrica, Mitu, Dima, Dumitrica, Dumitra, Demetra, Dumitrița, Dumitrana, Mita, Mița, Dumitrina și Mimi.

Sf. Dumitru 2022: Ce nume se sărbătoresc pe 26 octombrie 2022?

Sf. Dumitru 2022: Ce nume se sărbătoresc pe 26 octombrie 2022?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Felicitări de Sf. Dumitru 2022: Cele mai drăguțe mesaje și urări pentru această sărbătoare

Mesaje și urări frumoase pentru cei care își sărbătoresc onomastica de Sf. Dumitru 2022

La mulți ani și voioșie, Domnul alături să-ți fie, bucurii să-ți dăruiască și nimic să nu-ți lipsească! La mulți ani Dumitru!

Îți urez ca ziua numelui să îți aducă o rază de soare, să ai inima plină de speranță iar anii ce vin să îți aducă numai împliniri și bucurii. La mulți ani Dumitru!

Să ai o zi frumoasă. Să te bucuri de numele pe care-l porți, să fii fericit, iubit și bucuros. La mulți ani, Dumitru!

De Sf. Dumitru, cei dragi să te înconjoare cu căldura sufletelor lor într-o seară magică, iar fericirea să te ia în brațele ei în acest moment special!

Citeste si: Mesaje de Sf. Dumitru 2022: Urări și felicitări cu La mulți ani?

Sf. Dumitru 2022: Ce nume se sărbătoresc pe 26 octombrie 2022?

Sf. Dumitru 2022: Ce nume se sărbătoresc pe 26 octombrie 2022?

E o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. La Mulți Ani!

Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sfântul Dumitru cât mai frumoasă!

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Iubirea tăcută și nemărginită ce mi-o porți, încrederea și respectul față de tine, de mine, de noi, de relația noastră, mă fac zilnic să te iubesc tot mai mult. La Multi Ani iubita/iubitul mea/meu!

La mulţi ani, de ziua numelui! Ziua numelui pe care li porţi să îţi aducă noroc şi bucurii! Să ne trăieşti! La mulţi ani de Sf. Dumitru!

Citeste si: La mulți ani de Sf. Dumitru 2022: mesaje, urări și felicitări

La mulţi ani, Dumitriţa! Să fii fericită şi mereu însoţită de cei care merită să te iubească. La mulţi ani, Dumitriţa!

La mulţi ani! Ziua numelui tău să fie luminoasă şi să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii. La mulţi ani de Sfântul Dumitru!

Cel mai frumos la mulți ani îl transmit celui mai frumos nume, Dumitru. La mulți ani si cat mai mulți bani si sănătate pentru ca e mai scumpa de cat toate!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si