William Stampfl a fost dat dispărut în iunie 2002, la vârsta de 59 de ani, când o avalanșă ia îngropat grupul de alpiniști aflați pe muntele Huascaran, la o înălțime de peste 6.700 metri.

Citește și: VIDEO O tânără de 19 ani a murit după ce a fost atacată de urs, la Bușteni. Fata făcea un traseu montan cu iubitul său, când a fost aruncată într-o râpă de animal

William Stampfl era cu prietenii săi Matthew Richardson și Steve Erskine când au încercat ascensiunea pe al patrulea vârf din Anzi, potrivit CBS News.

Trupul lui Stampfl, precum și hainele sale, documentele, hamul și cizmele fuseseră bine conservate de frig, potrivit imaginilor distribuite de poliție.

Buletinul alpinistului, găsit în zăpadă

Buletinul alpinistului, găsit în zăpadă

[Sursa foto: X/ CBS]

Cadavrul lui Erskine a fost găsit la scurt timp după avalanșă, iar cel al lui Richardson este încă dat dispărut.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Poliția peruană a declarat că trupul mumificat al lui Stampfl a fost în cele din urmă expus de topirea gheții de pe lanțul Cordillera Blanca din Anzi.

Pașaportul alpinistului a fost găsit printre bunurile sale, permițând poliției să identifice cadavrul.

Alături de rămășițele americanului a fost găsit și permisul de conducere al lui Stampfl. Potrivit sursei citate, el era rezident în comitatul San Bernardino din California.

Cadavrul lui Stampfl a fost adus pe munte în weekend de ghizi și ofițeri de poliție și dus la o morgă din orașul Huaraz.

Munții din nord-estul Peruului, care găzduiesc vârfuri înzăpezite precum Huascaran și Cashan, sunt favoriții alpiniștilor din întreaga lume.

În mai, cadavrul unui drumeț israelian a fost găsit la aproape o lună după ce a dispărut.

Și luna trecută, un alpinist italian cu experiență a fost găsit mort după ce a căzut în timp ce încerca să escaladeze un alt vârf din Anzi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si