Să fii fericit nu înseamnă să cauți fericirea la celălalt capăt al lumii, ci în tine. Auzim asta din ce în ce mai des în jurul nostru de la oameni care, aflați la mijlocul vieții, spun stop și de la capăt.

A dat traiul de la oraș pe liniștea de la sat

Suntem la Ucea de Jos, undeva la poalele munților Făgăraș, locul în care și-a găsit fericirea Cristina-Mina, o fostă corporatistă fugită din haosul Bucureștiului și refugiată aici, în casa bunicilor, pe care a renovat-o după sufletul ei.

restaurare

Cristina-Mina restaurând obiecte vechi

[Sursa foto: Asta-i România]

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Nu a tânjit niciodată după străinătate. A ales să-și facă raiul lui în satul natal și a continuat meseria preluată de la tată

„- Ce lucrai în București?

- Conduceam o organizație globală de business development, pentru o multinațională și făceam asta de cam 10 ani și lucram cu oameni, practic, în cadrul corporației”, a spus Cristina.

„- Care a fost momentul zero, momentul în care ai decis că te vei muta aici?

- În 2021, cred, la începutul anului, încă mă plimbam, București, veneam aici, mergeam și undeva aproape de Brașov, unde e prietenul meu și tot... eram pe drumuri, am fost cam un an pe drumuri, până când mi-am dat seama că eu nu mă mai regăsesc în București și că acum sunt pregătită să renunț, să renunț complet la viața din București și să mă mut aici”, a mai spus tânăra.

A renovat casa bunicilor pentru a duce traiul după care a tânjit

Și asta a și făcut. Cu aproape 30 de mii de euro investiți  cu ajutorul prietenilor și meșterilor din sat, Cristina a reușit să transforme casa bunicilor într-un loc de suflet în care să se simtă mai bine ca oriunde. A renovat exteriorul casei, beciul și podul, dar și poarta de la intrare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În camerele înalte cu jaluzele de lemn,  se îmbină atent elementele tradiționale, rustice, cu micile detalii moderne, care dau atâta căldură căminului.

Cristina a găsit un loc și pentru obiectele tradiționale care au aparținut bunicilor ei de la covoare, la lada de zestre, sau băncuța de lemn – toate scoase la lumină și repuse în valoare.

Citește și: VIDEO- Cât de sigur este zborul cu avionul? Explicațiile lui Emil Dobrovolshi, unul dintre cei mai cunoscuți piloți români

De când s-a mutat la țară, în fiecare zi învață să trăiască în alt ritm, să se bucure de micile plăceri ale vieții pe care altădată n-avea timp să le observe. 

Oamenii din sat au susținut-o si au primit-o cu brațele deschise. Așa e la sat: lumea e mai caldă, mai apropiată și de asta ai nevoie până la urmă ca să te simți acasă.

Asta a căutat până la urmă ani de zile, mergând până la capătul lumii, până într-o zi când a ajuns de unde plecase și a înțeles că aici e locul ei.

O altă provocare pentru Cristina a fost legată de tot ce înseamnă întreținerea gospodăriei și treburile de pe lângă casă. A învățat să facă lucruri pe care nici nu-și imagina vreodată că avea să le facă atât de bine.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

La țară, viața nu e deloc roz, nicio zi nu seamănă cu alta și vine mereu cu alte provocări, dar parcă nimic nu e atât de greu încât să-ți spui că nu mai poți, că te întorci la oraș.

Cristina și-a dorit să ducă mai departe dragostea pentru tradiție, așa că atunci când nu stă ea în casa bunicilor, o închiriază oaspeților dornici să redescopere viața la țară.

cristina vie

Cristina-Mina curățând via

[Sursa foto: Asta-i România]

Cristina recunoaște ca renunțarea la viața de oraș  a fost cea mai bună alegere ca să-și găsească liniștea și echilibrul. Asta i-ar sfătui și pe alții să facă: să se întoarcă la origini dacă au obosit cautând în zadar fericirea între betoanele orașelor.

„- Dacă ar fi să le dai 3 sfaturi celor care ar vrea să se mute la oraș la sat, care ar fi acelea?

- În primul rând să vina la sat și când e noroi, și când e ger, și când plouă și e urât și să vadă cum le e atunci. Cum se acomodează? Cum le e? Să și muncească, să și facă lucruri. Al doilea sfat, să-și dea seama de ce caută, de ce vin încoace, ce anume caută. Și al treilea sfat? Dacă se mută la sat, să iasă din casă, să vorbească cu oamenii și s-o facă fără superioritate, să fie modești, deschiși în a descoperi un alt stil de viață, care e unul sănătos și unul foarte bun”, a spus Cristina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si