„I-am auzit când spuneau că trebuie să scape de ei, că nu mai sunt paturi”- E una din mărturiile cutremurătoare făcute de cei care și-au scos rudele în sicriu din Spitalul Sfântul Pantelimon. Îndurerați și revoltați deopotrivă, oamenii acuză medicii și asistentele că ar fi lăsat de izbeliște bolnavii de la terapie intensivă, ba mai mult, că i-ar fi omorât cu zile pe mulți dintre ei. Pe de altă parte, anchetatorii au început audierile în acest dosar șocant și vor să dezgroape 17 cadavre ca să fie autopsiate.

Atenție, sunt imagini și detalii care vă pot afecta emoțional!, a transmis Christian Sabbagh.

Acuzații șocante la adresa medicilor din Spitalul Sfântul Pantelimon

„Eu am auzit cu urechile mele!”.
„Să scăpăm de ei, să scăpăm de pat! Nu mai avem pat!”.
„Ei l-au omorât!”.
„Este recunoscut ca spitalul morții de toată lumea din cartier!”.
Sunt doar câteva dintre declarațiile șocante pe care le-au făcut rudele unor pacienți decedați în spitalul cu pricina.
Strigătul sfâșietor al durerii și al disperării a răsunat la porțile Spitalului Sfântul Pantelimon, numit acum al morții. Rudele pacienților care s-au stins la terapie intensivă, exact în perioada în care există suspiciuni că ar fi fost omorâți cu zile, au venit să ceară explicații.
Aceste două femei îndurerate povestesc că tatăl lor ar fi ajuns cu ambulanța la Spitalul Sfântul Pantelimon pe 3 aprilie, că era conștient, dar grav bolnav.

O zi mai târziu aveau să primească teribila veste. Însă, în tot acest timp, susțin că ar fi fost martorele unor scene halucinante și că ar fi auzit din gura unor asistente și doctori vorbe care te înfioară.
Bărbatul fusese diagnosticat în urmă cu opt ani cu o tumoră la plămâni. A primit tratament și a supraviețuit. În ziua respectivă îi scăzuse tensiunea și se simțea rău, însă fiicele sunt convinse că cineva i-a grăbit moartea.

Și alți aparținători ai unor pacienți decedați bănuiesc că ceva rău s-ar fi întâmplat în secția de terapie intensivă. Și nu doar în perioada 4-7 aprilie când s-au înregistrat cele 17 morți suspecte, anchetate acum de polițiști și procurori.
Acest bărbat a venit cu dovada clară că unul dintre medicii de la ATI a fost sancționat de către Direcția de Sănătate Publică pentru că nu ar fi respectat protocoalele în cazul mamei sale, moartă și ea în același spital. Ajunsese aici în octombrie, anul trecut, cu complicații la plămâni după Covid.

Citește și: Mărturii pline de durere! Ce a declarat fata unui pacient, care ar fi murit la spitalul Sfântul Pantelimon? "Tata a supravieţuit ani de zile cu boala asta şi eu cred că mai trăia"

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Omul are de gând să facă un denunț la Parchet, astfel încât ancheta să fie extinsă.
Până în momentul de față, singurii care nu se crucesc în fața acuzațiilor cutremurătoare sunt managerul spitalului și ministrul Sănătății. Spun că nu ar exista dovezi că unii dintre medici ar fi dispus scăderea dozei de noradrenalină administrată celor de la terapie intensivă ca să elibereze paturile supraaglomerate.
Lumină trebuie să facă anchetatorii.

Polițiștii de la Omoruri au cerut deja Parchetului să dispună exhumarea celor 17 cadavre ale pacienților morți în perioada 4-7 aprilie. Până atunci, au fost ridicate documente din spital și imagini de pe camerele de supraveghere montate pe holuri, căci la ATI nu există. Iar două asistente care lucrau pe ture diferite și șefa Serviciului de Îngrijiri Medicale din Spital, cea care a făcut plângerea, au fost interogate deja.
Femeia este cea care susține că ar fi aflat de la o asistentă despre ororilor de la terapie intensivă. Nu este exclusă nici o răfuială între asistente și medici, însă anchetele vor trebui să ne arate adevărul. Președintele Asociației Pacienților face o altă dezvăluire șocantă. La Spitalul Pantelimon mureau atât de mulți pacienți în ultimele luni că nu mai era loc unde să fie puse cadavrele!
Patru anchete sunt în curs în momentul de față, iar audierile în dosarul penal sunt abia la început. Nimeni nu a fost încă pus sub acuzare

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si