Pentru românii din diaspora au fost organizate 915 secții de votare în afara granițelor țării. Până la ora 17.00, au votat peste cincisprezece mii de români în Italia, peste 16 mii de români în Germania și peste 12 mii de români în Spania.

"Votăm ca să ne întoarcem acasă"

Cele mai multe secții de votare au fost organizate în Italia.

Românii care își duc traiul acolo au ieșit la urne încă de dimineață cu gândul că votul lor ar putea aduce o schimbare.

Citește și: Rezultate exit-poll București. Cine va fi noul primar al Capitalei?

Cu toții își doresc același lucru. "Să facă lucruri mai bune, nu? Să ne întoarcem acasă", spune o româncă din diaspora prezentă la secția de vot.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"Să ne atragă cu posturi de muncă în țară, să se lupte pentru dreptate, pentru libertate și pentru pace".

"Am venit să votăm pentru copiii noștri, pentru că o să stea și ei pe aici prin Italia, nu o să stea în România, să muncească în România, vin aici să se chinuie pe aici și noi trebuie să facem ceva să schimbăm ceva, că nu se mai poate nu putem îmbătrâni pe aici", spune un alt votant român.

În străinătate românii au putut să voteze doar la alegerile europarlamentare. Au fost și situații inedite: unii români care au dobândit și cetățenia țării în care s-au stabilit au ales să voteze pentru reprezentanții de acolo.

"Locuiesc în Italia de 23 de ani și am ales să votez pentru Parlamentul european italian, pentru că trăim de atâta timp aici. Aș vrea să să schimbe ceva, să lăsăm lumea mai mai bună".

Și în Marea Britanie s-au deschis peste o sută de secții de votare

"Am ieșit la vot chiar dacă nu mai trăiesc în România de mai bine de opt ani tot mă afectează deciziile luate de reprezentanții noștri", spune cineva.

Romanii din diaspora voteaza ca sa se poata intoarce acasa[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si