Sanatatea de la exterior vine, in primul rand, din interior. Iar o piele sanatoasa inseamna, dincolo de toate, o alimentatie bogata in acizi grasi.

„Pește gras si avocado. Sunt dou alimente, 2 tipuri, grupe de alimente bogate in acizi grasi omega 3 si in vitamina E, exact ingredientele de care are nevoie o piele sanatoasa si o piele care sa ramana sanatoasa si care sa ramana tanara”, explică specialistul în nutriție Lygia Alexandrescu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Natura ofera toate resursele pentru ca trupul nostru sa fie ingrijit cum trebuie. Iar antioxidantii combat imbatranirea prematura a pielii.

O piele elastică și frumoasă- trucuri culinare

Resveratrolul ajuta celulele sa „respire” si incetinesc procesul de degradare.

„Vorbim despre toate alimentele care au culoare, pigment inchis. Adica fitonutrienti, care sa contina licopen si aici ne referim la rosii, ca vine vara si incepem sa avem rosiile noastre.

Acest aport de licopen ajuta foarte mult in lupta impotriva semnelor imbatranirii”, spune Lygia Alexandrescu.

Un alt mic secret este hidratarea.

„Degeaba mancam sanatos, degeaba ne straduim sa avem o serie de nutrienti extrem de calitativi, daca nu ne hidratam. Suntem apa, avem nevoie de apa, celulele au 60-70 la suta apa si toate procesele biochimice se intampla in apa”, precizează nutriționistul Lygia Alexandrescu.

Odata cu hidratarea, in organism se intampla procese chimice necesare sanatatii celulare, iar beneficiile aduse tin la distanta imbatarnirea pielii.

Specialiștii ne spun ce să facem pentru o piele frumoasă

„Combaterea constipatiei, combaterea balonarii, deci a anumitor procese din organism care ar putea retine anumite toxine, copusi toxici... si lipsa eliminarii lor, practic aceste lucruri ar trebui facute”, spune Lygia Alexandrescu.

Insa cand vine vorba de piele, sanatatea ei nu este doar despre ceea ce sa facem, ci si despre ceea ce sa nu facem. Iar elementele care trebuie evitate cu orice pret sunt, din pacate, unele dintre cele mai placute rasfaturi alimentare.

„Zahărul este dusmanul cel mai redutabil al unui ten frumos si daca vorbim de adolescente, vorbim de acne, despre pubertate si despre perioada in care zaharul si tot ce inseamna rafinare, produs rafinat si hipersodat, deci sarea in exces, de asemenea, produs rafinat si produs hipersodat, produc inflamatii la nivelul tegumentelor, la nivelul pielii”, explică experții.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si