Vali este un inginer agronom care și-a dorit să devină propriul șef. Muncește de zor în solariile din Scărișoara, județul Olt, și trimite castraveți la București.

Prețuri mai mari în piețe

Vali Vasile, fermier: "Castravetele pleacă cu 10 lei, acolo costă undeva la 20 de lei, fiind transportul și alte costuri."

Și-a dezvoltat afacerea în ultimii 10 ani.

Citeste si: Duminica Floriilor 2022: Este dezlegare la peşte! 3 reţete delicioase pentru această zi sfântă

Oricât de sănătoasă ar fi mâncarea, fermierul simte că puterea de cumpărare a clienților este tot mai mică.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Contraindicaţii ridichii: Cine nu ar trebui să mănânce aceste alimente?

Vali Vasile, fermier: "Nu mai cumpără omul, ține la pungă, își ține banii că nu se știe ce vremuri vin. Toată lumea își ține banii, sunt alte cheltuieli care sunt cu energie, cu combustibilul acre s-a scumpit și omul nu-și mai permite să cumpere și o trufanda."

Voucherul de 125 de lei ajunge pentru o săptămână

Bugetul de 125 de lei pe lună, cât ar reprezenta voucherul primis de autorități pentru familiile sărace, se irosește rapid pe mâncare.

Citeste si: Ce mâncăm în perioada Postului astfel încât să nu ne îngrășăm? Sfaturi utile de la nutriționistul Wasim Nazer, la „Dimineața cu noi”

"Reduc! Doar strictul necesar!"

Primele legume românești de pe piață vor costa cam 20 de lei pe kilogram. Asta înseamnă că putem cumpăra 6 kilograme de roșii, castraveți și ardei gras din ajutorul promis de Guvern. Legume cât pentru o săptămână.

Citeste si: VIDEO- Mâncarea de la cantina săracilor reprezintă singura cale de supraviețuire pentru mii de persoane, iar numărul acestora crește de la o lună la alta

"Prețurile de la zi la zi sunt din ce în ce mai mari!"

E drept, odată cu livrările constante ale fermierilor, prețurile vor mai scădea. Chiar și așa, tarifele sunt mai mari cu 8,5% față de anul trecut, iar această valoare reprezintă doar o medie!

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si