Legea prin care salariații cu copii mai mici de 11 ani în întreținere să aibă patru zile pe lună destinate telemuncii a fost promulgată joi de Klaus Iohannis.

Patru zile de telemuncă pe lună pentru salariații cu copii mai mici de 11 ani

Potrivit news.ro, legea prevede că, la cerere, salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 11 ani, beneficiază de patru zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, în condiţiile Legii nr.

81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia situaţiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii. 

Citește și: Liderul PNL Nicolae Ciucă, despre atacurile rusești asupra infrastructurii portuare din Reni şi Izmail: „Condamnăm cu toată puterea astfel de atacuri”/ Comunicat MAPN

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

„În situaţia în care ambii părinţi sau reprezentaţi legali sunt salariaţi, cererea prevăzută la alin. (1) va fi însoţită de o declaraţie pe propria răspundere a celuilalt părinte sau reprezentant legal, din care să rezulte faptul că, pentru aceeaşi perioadă, acesta nu a solicitat concomitent desfăşurarea activităţii în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă”.

Noua lege a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis

Camera Deputaților a adoptat pe 28 iunie, în calitate de for decizional, proiectul de lege pentru completarea Codului muncii, prin care salariaţii care au în îngrijire copii în vârstă de până la 11 ani pot beneficia de un program flexibil de lucru, potrivit economedia.ro.

Așadar, această categorie a salariaților va avea posibilitatea de a lucra patru zile pe lună de acasă.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre creșterea salariului minim: „ Vom mări salariul minim, astfel încât să nu piardă nimeni la salariu”

„Este una din iniţiativele pe care PNL le-a depus, care fac parte din pachetul de susţinere a demografiei, a natalităţii şi a familiilor cu copii. Este un proiect pe care l-am făcut în sprijinul acelor care încearcă să găsească un echilibru între cariera profesională şi viaţa de familie”, a spus senatoarea PNL Alina Gorghiu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si