„Atacul asupra Ucrainei a fost o mare greşeală din partea Rusiei şi o încălcare obiectivă a tuturor regulilor dreptului internațional şi a tot ceea ce ne permite să trăim împreună în pace în Europa", a declarat Merkel  într-un interviu acordat jurnalistului german Alexander Osang.

Citește si: Angela Merkel condamnă în termeni duri atacul lui Putin în Ucraina

„Dacă trecem prin secole şi spunem ce bucată de teritoriu aparține cui, atunci vom avea doar război, iar acest lucru este absolut inacceptabil", a adăugat ea.

Merkel a declarat că nu îşi reproșează că „nu a încercat suficient de mult" să împiedice acțiunile Rusiei în anii care au precedat invazia din 24 februarie.

Citește si: Joe Biden, un nou avertisment pentru Rusia. Ce se întâmplă dacă tancurile lui Putin trec graniţa cu Ucraina

„M-aş fi simţit foarte rău dacă am fi spus: 'oh, cu acest om nu trebuie să vorbiţi deloc", a spus ea, referindu-se la președintele rus Vladimir Putin.

Anunțul lansat de Angela Merkel

Faptul că Rusia şi Europa sunt vecine a condiționat anumite relații, a spus Merkel.

„Nu vă puteți ignora unul pe celălalt. Acest lucru nu va fi posibil nici în viitor", a

adăugat Merkel.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De asemenea, Merkel s-a declarat convinsă că orice plan de a face din Ucraina un candidat la aderarea la NATO în timpul mandatului său ar fi fost echivalent cu o declarație de război, din perspectiva lui Putin.

Merkel a mai spus că președintele ucrainean Volodimir Zelenski este „incredibil de curajos în lupta sa împotriva corupţiei", dar "la acea vreme Ucraina era o ţară dominată de oligarhi", ceea ce ar fi împiedicat-o să adere la NATO.

„Şi de aceea am fost strict împotrivă", a explicat ea.

Citește si: VIDEO| Angela Merkle anunță vaccinarea obligatorie din februarie sau martie

Merkel şi-a arătat, de asemenea, respectul pentru „voinţa" de luptă a lui Zelenski.

„Răspunsul său la oferta de a putea părăsi ţara- Nu am nevoie de o plimbare, am nevoie de arme- a fost foarte clar şi, de asemenea, mi-a inspirat cu adevărat respect", a mai spus Merkel.

„În cele din urmă, Ucraina este un ostatic geopolitic al Occidentului. Ura lui Putin, ostilitatea lui Putin este împotriva modelului occidental. Ostilitatea lui Putin este împotriva modelului democratic occidental", a mai adăugat Merkel.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

angela merkel despre războiul rusia ucraina

Fostul cancelar - Angela Merkel.

Aceasta a afirmat că este foarte bucuroasă că Germania a decis recent să cumpere drone armate din Israel.

„A fost o luptă foarte grea pentru a investi în descurajarea militară. Acesta este singurul limbaj pe care Putin îl înţelege", a spus ea.

„Acum este foarte, foarte important ca Uniunea Europeană să rămână unită", a adăugat fostul cancelar german.

Citește si: Angela Merkel refuză ca Ucraina să adere la NATO și nu răspunde la invitația președintelui Volodimir Zelenski de a veni la Bucha


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si