Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, într-o intervenție telefonică la un post de radio, că nu exclude ca anul școlar 2021-2022 să înceapă mai devreme.  

"Ar putea să înceapă chiar mai devreme anul școlar, pentru a avea o durată mai lungă”, a declarat joi Sorin Cîmpeanu la Europa FM. Ministrul a precizat, însă, că elevii își doresc o vacanță de vară cât mai lungă.

”Este această soluție la dispoziție, România are anul școlar cu o durată mai scurtă decât în multe alte state europene, însă din consultări înțelegem că elevii doresc o vacanță de vară cât mai lungă", a mai spus ministrul Educației.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, anunț important pentru toți elevii

Planurile-cadru pentru liceu, terminate abia în 2022

Planurile cadru pentru liceu, clasele a 9-a și a 12-a, cele care stabilesc programa școlară, numărul de discipline și orele alocate acestora, vor fi gata în toamna anului viitor, nu anul acesta, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Decizia a fost luată după ce aceste planuri au fost lansate în dezbatere publică, dar au fost contestate chiar de cei care le-au întocmit. Ministrul spune că este nevoie ca acestea să fie adaptate cerințelor societății.

Citeste si: Masca de protecție, obligatorie la orele de sport

Ministrul Educației anunță concursuri pentru ocuparea funcțiilor de directori de școli

Ministrul Educației a mai anunțat joi că este nevoie de o evaluare a cadrelor didactice și este necesară organizarea de concursuri pentru directorii de școli.

Trebuie să ai conduceri în școli selectate pe criterii relevante și obiective. Pentru asta trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii de școli. Este un element esențial, dacă vrei să faci evaluare. Pentru că, în orice sistem, directorul unei școli va fi implicat în evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanță, legate de criteriile de performanță ale elevilor", a precizat Sorin Cîmpeanu. 

Ministrul Educației a declarat că va lua în calcul și titularizarea pe o perioadă determinată a cadrelor didactice.

„Nevoia de evaluare a cadrelor didactice pe criterii de performanță este un lucru foarte clar. Este un principu care ar face învățământul românesc mai adaptat la dinamica societății”, a spus ministrul Cîmpeanu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si