Videoclipul verificat de BBC News arată utilizarea pe teritoriul Ucrainei a rachetelor termobarice, cunoscute și sub numele de bombe cu vid.

Citeste si: Oficialii ucraineni spun că Rusia mai are provizii doar pentru trei zile

Armele termobarice sunt controversate, deoarece sunt mult mai devastatoare decât rachetele convenționale de dimensiuni similare și au un impact teribil asupra oricui este prins în raza lor de explozie.

Citeste si: Joe Biden: Rusia are în vedere folosirea armelor chimice în Ucraina

Imaginile de mai jos au fost prezentate de milițiile pro-ruse din autodeclarata Republică Populară Donețk:

Noi bombardamente asupra civililor în Ucraina

Bombardamentele au continuat marți în Ucraina, iar trupele rusești au distrus un cămin de bătrâni. În urma bombardamentelor,  56 de persoane au fost ucise. Căminul se afla în orașul Kreminna și a fost distrus de un tanc rusesc.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si:  Volodimir Zelenski: Ucraina nu acceptă niciun ultimatum din partea Rusiei

Focul a fost deschis în mod deliberat, iar anunțul a fost făcut de oficialul Serhiy Hayday, prin intermediul Telegram. Potrivit BBC, aceștia ar fi fost ”luați și transportați în teritoriile ocupate din regiunea Luhansk într-un internat geriatric”.

Bombardamentele au continuat și noaptea trecută în Harkov, iar  o rachetă lansată  de armata rusă a străpuns tavanul unii bloc de locuințe.

Harkov, este al doilea oraș ca mărime din Ucraina și în acest moment este ținta unui atac din partea trupelor rusești care au intensificat agresiunile și în capitala Kiev, dar și în zona de sud, în orașul Herson. 

Ce sunt armele termobarice

Armele termobarice, cunoscute și sub denumirea de bombe de suprapresiune sau explozivi combustibil-aer, reprezintă un tip de muniție ce funcționează în două etape, scrie  The Guardian.

În cadrul primei etape sunt dispersați aerosoli alcătuiți dintr-un material foarte fin- de la explozivi pe bază de carbon la particule metalice. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În a doua etapă acest nor de particule dispersate este aprins, creând o „minge de foc”, o undă de șoc uriașă și un vid care poate aspira tot oxigenul din aerul înconjurător, motiv pentru care sunt denumite și bombe cu vid.

Una de șoc produsă de acestea poate dura semnificativ mai mult decât cea cauzată de explozivi convenționali și poate incinera corpul uman.

Ele sunt mai puternice decât munițiile convenționale puternic explozive de dimensiuni comparabile, au mai multe șanse să omoare și să rănească oameni în buncăre, adăposturi și să ucidă și să rănească într-un mod

deosebit de brutal pe o zonă largă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si