„Avem confirmată noua variantă (Omicron) în eşantioanele de la 12 persoane”, a declarat Anghel Kuncev.

Unsprezece dintre noile cazuri depistate provin din regiunea Capitalei, iar unul din Sofia, fiinnd vorba despre mai multe categorii de vârstă, de la copii până la pensionari. Dintre persoanele confirmate doar una are istoric de călătorie în străinătate.

Citeste si: Avertismentul medicului Octavian Jurma: „Copiii devin cea mai vulnerabilă țintă a pandemiei”

Șapte dintre persoane nu sunt vaccinate

Dintre persoanele confirmate cu varianta Omicron, șapte nu sunt vaccinate, iar cinci sunt imunizate cu schemă completă, au simptome ușoare și niciuna nu este spitalizată. 

„Niciuna dintre persoanele infectate cu Omicron nu primise doza booster. Continuăm să credem că inocularea completă plus un booster oferă un nivel înalt de protecţie”, a adăugat oficialul. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: S-a aflat de ce Omicron nu face multe victime. Octavian Jurma: "Începem anul cu vești bune"

Bulgaria a hotărât ca doza booster să fie administrată la trei luni după încheierea schemei de vaccinare

Anghel Kuncev a mai spus că este de așteptat ca varianta Omicron să se transmită rapid şi să devină dominantă, iar numărul de cazuri noi s-ar putea dubla la fiecare 48 de ore, existând posibilitatea ca în unele sectoare s-ar putea ca 15-20% din personal să se infecteze. 

Marți vor fi discutate modificarea măsurilor antipandemice. „Vom vedea ce restricţii sunt impuse de alte ţări, astfel încât să aliniem Bulgaria”, a mai afirmat Kuncev. 

Citeste si: Şeful OMS: Pandemia de coronavirus poate fi învinsă în 2022. Care este condiția

Stimulent de 75 de leva

Anghel Kuncev a reamintit că guvernul bulgar va oferi un stimulent de 75 de leva pensionarilor care se vor vaccina cu prima doză, cu schema completă sau cu doza booster până la 30 iunie. 

Bulgaria a raportat duminică 1.076 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2.

Citeste si: Europa a depășit în total 100 de milioane de cazuri de Covid-19. Recordul infectărilor au avut loc în ultimele săptămâni

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si