Potrivit NBC News, o asistentă  de la centrul de paliative unde era îngrijită pacienta a pronunțat în mod eronat decesul acesteia și a trimis-o la o casă mortuară, unde trupul ei a fost pus într-un sac cu fermoar închis, cum era și normal, în cazul unui deces. 

O pacientă a fost găsită vie la casa mortuară

Șocul a fost uriaș atunci când femeia a fost găsită respirând de personalul de aici și dusă la spital.

Cu toate acestea, ea a murit două zile mai târziu, scrie NBC News.

Femeia în vârstă de 66 de ani a fost internată într-un centru paliativ din Iowa pe 28 decembrie. Pe 3 ianuarie, dis de dimineață, o asistentă a verificat pacienta și a considerat că aceasta nu mai avea semne vitale, potrivit raportului unei comisii de anchetă.

Citește și: „Ninge cu lacrimi și durere în sufletele noastre”. O învățătoare din Câmpulung Moldovenesc s-a stins din viață, în urma unui accident tragic

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Aceasta „avea gura deschisă, ochii ficși, iar respirația ei nu putea fi auzită”, se arată în raport. Mai mult, asistenta susține că i-a verificat și pulsul cu un stetoscop și nu prezenta niciun semn vital.

Femeia a murit după două zile

Asistenta a pus mâna pe abdomenul femeii „şi a observat că nu există mişcare”. Astfel, femeia a considerat că aceasta a murit, aşa că a anunţat familia pacientei şi asistenta şefă. Centrul a notificat o casă mortuară care a venit să preia trupul femeii. Corpul a fost „plasat într-un sac cu fermoar care a fost închis”, se arată în raport.

Ulterior, în jurul orei 8:30 dimineața, personalul casei mortuare a descoperit că femeia era încă în viață.

Citește și: Preot din Constanța în stare gravă la spital, după ce ar fi ingerat o ”substanță necunoscută”

Personalul a tras fermoarul sacului şi a observat că pieptul Rezidentei numărul 1 se mişca, iar aceasta se chinuia să respire. Casa mortuară a sunat la serviciul de ambulanţă şi a notificat şi centrul paliativ ”, se arată în raport.

Când au sosit medicii de pe ambulanţă, aceştia au constat că femeia avea puls, dar nu mai avea nicio reacție. Aceasta a murit două zile mai târziu.

În urma celor petrecute, centrul paliativ a fost amendat cu 10.000 de dolari.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si