Cum ai putea obține toate acestea? Simplu. Alegând să devii freelancer. Un freelancer recunoscut pentru expertiza într-un anumit domeniu. 

Studiile Eurostat arată că peste 16% dintre români sunt freelanceri, România aflându-se în top 5 țări în ceea ce privește numărul de liberi profesioniști. 

Un alt studiu recent a relevat că doar 5% dintre români au un job care le place. Cu adevărat, îngrijorător!

Viața de freelancer este, poate, una dintre cele mai provocatoare, dar plăcute, pe care o poate avea cineva.

Libertate deplină, sacrificii minore, timp mult petrecut cu familia. 

Cu alte cuvinte, o viață așa cum ar trebui să fie a tuturor. 

Citeste si: Cum să alegi cadoul potrivit pentru orice ocazie

Ultimii ani au cunoscut schimbări majore pe piața forței de muncă. Oamenii s-au schimbat. Principiile și valorile lor s-au schimbat. Pandemia a avut un rol important în această schimbare. 

Am văzut că beneficiile lucrului de la distanță sunt multe. Vrem să trăim mai frumos decât acum. Mai liberi decât suntem.

Viața de freelancer poate fi alegerea ideală, cu atât mai mult dacă abilitățile tale îți permit să-ți desfășori activitatea majoritar în mediul online.  Află cum să devii freelancer de pe edukiwi.ro .             

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Cum internetul și rețelele de socializare au explodat, acestea fiind folosite de peste 90% dintre cei care au acces la internet, orice produs, serviciu sau brand trebuie să fie promovat, trebuie să iasă în față. Prin urmare, și nevoia de freelanceri din varii domenii este foarte mare.

De-aici, din meniul online, începe totul. Fie că ești copywriter, specialist SEO, web designer, graphic designer etc, șansele de a prospera ca freelancer full-time sunt foarte mari, în special că sunt domenii foarte bine plătite.

Dar care sunt acele domenii?

                

  Care sunt cele mai bine plătite joburi online ca freelancer în 2022?

        

     Dinamica pieței de muncă a influențat și continuă să o facă, multe domenii de activitate. Ne-am obișnuit ca sectorul IT să fie cel mai bine plătit, însă mai sunt și altele, la fel de bine plătite. 

1. IT. Un domeniu în care poți avea de lucru fără prea mult efort, desigur, dacă și competențele te recomandă. Că ești programator, administrator de rețea etc. poți câștiga câteva mii de euro pe lună, ajungând ca ora să fie plătită între 20-50 de euro, poate și mai mult.

2. Investiții la bursă. Pasiunea și cunoștințele îți pot aduce câștiguri substanțiale, alegând să fii investitor la bursă sau să investești în criptomonede.

3. Copywriter. Dacă te pricepi să scrii texte care vând, dacă poți transmite publicului țintă un mesaj clar și puternic, atunci trebuie să fii freelancer copywriter. Poți alege să fi plătit cu ora, sau pe proiect. Nivelul veniturilor va fi în funcție de rezultatele tale traduse în viralitatea mesajului, generarea de lead-uri pentru brandul respectiv. Un copywriter poate câștiga între 15-50 de euro pe oră. Dar și aici, sumele pot fi mai mari, în funcție de cât de bun ești.

Citeste si: VIDEO- Tinerii se orientează spre cursurile de calificare pentru a putea obține mai ușor un loc de muncă

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Reguli parcare "Beach, Please! 2024". Ce trebuie să știe șoferii care folosesc parcarea festivalului- radioimpuls.ro

4. Social Media Manager. Promovezi afaceri pe platformele social media, prin intermediul strategiilor și campaniilor de marketing care ajung la publicul relevant. În zilele noastre, orice afacere are nevoie de un social media manager. Veniturile pot fi foarte mari, în funcție de proiect, de brandul pentru care lucrezi, de orele alocate, de experiența ta, de rezultatele pe care le ai. Un senior poate câștiga până la 1500 de euro pe lună, dacă nu mai mult. Așa cum am spus, totul depinde de mai mulți factori. Tariful pe oră variază între 14-35 euro pe oră.

5. Graphic designer. Cunoașterea temeinică a programelor de design sau editare/prelucrare/manipulare photo, precum Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign etc. îți vor aduce venituri consistente, respectiv de mii de euro, tariful pe oră fiind undeva între 15-45 de euro.

6.   Specialist SEO. Vizibilitatea în mediul online și creșterea afacerii depind și de acest specialist. Un domeniu extrem de avantajos plătit cu sume între 20-47 euro pe oră.

Citeste si: Ai o afacere în domeniul HORECA? Vezi unde găsești rapid echipamente și utilaje pentru bucătarii profesionale!

7. Specialist Facebook Ads. Creșterea vânzărilor prin intermediul publicității este plătită excepțional, între 25-60 de euro pe oră.

Fie că alegi poziția de freelancer part-time sau full-time, implicarea, dedicarea și abilitățile tale te vor ajuta să obții venituri frumoase.  Totul depinde doar de tine! 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si