În acest bilanţ, 352.000 de persoane sunt bolnave de covid-19, iar alte 631.000 s-au vindecat în această ţară cu aproximativ 40 de milioane de locuitori.

O ţară al cărei sistem de sănătate public este învechit şi pus la încercare de pandemie, Ucraina a înregistrat în ultimele 24 de ore 11.490 de contaminări şi 223 de morţi din cauza covid-19, potrivit datelor oficiale.

Când începe vaccinarea coronavirus în Ucraina

Guvernul, care speră să vaccineze ”cel puţin 50% din populaţie” în 2021 şi 2022, preconiza să publice joi un plan de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Citeste si: Coronavirus in Romania, 23 decembrie 2020. A fost depasit pragul de 600.000 de cazuri de COVID-19! Iata cum arata cel mai recent bilant!

Cazuri coronavirus în Ucraina.
Cazuri covid-19 în Ucraina.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

O fostă republică sovietică şi una dintre cele mai sărace ţări din Europa, Ucraina nu a semnat încă vreun acord cu alte ţări în vederea achiziţionării vreunui vaccin împotriva covid-19.

Citeste si: Când va fi gata vaccinul împotriva noii tulpini COVID-19

”Sperăm puternic să semnăm contracte până la sfârşitul anului”, ceea ce ar permite o ”începere a vaccinării în februarie”, şi-a exprimat joi speranţa ministrul ucrainean al Sănătăţii Maksim Stepanov.

Ucraina preconizează să obţină opt milioane de vaccinuri în primăvară, în cadrul mecanismului Covax al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care vizează să ajute cele mai sărace ţări.

Kievul negociază o eventuală creştere a acestui număr la 16 milioane, a anunţat Stepanov.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si