Curtea de Apel l-a găsit vinovat pe român, în calitate de complice, de jaf armat de o valoare deosebit de mare, de sustragere arbitrară a unui vehicul și de utilizare abuzivă a unui semn unic de identificare. Pe lângă cei șase ani pe care îi va petrece în spatele gratiilor, magistrații au decis expulzarea sa din Ungaria pentru o perioadă de zece ani.

Cele trei victime sunt românce și lucrează ca dansatoare în Germania.

Femeile se îndreptau spre graniță într-un autoturism pe autostrada M5, după miezul nopții pe data de 22 aprilie 2019. Cei doi români acuzați s-au deplasat în spatele lor cu o mașină închiriată în apropiere de Lajosmizse. După ceva timp, cei doi le-au forțat să oprească la un semnal luminos similar cu cel folosit de oamenii legii. Șoferița a tras pe banda de așteptare, apoi a oprit și a coborât geamul pentru a le înmâna documentele celor doi indivizi, despre care credea că sunt agenți de poliție.

Citeste si: Un cioban a fost bătut până la moarte. Suspectul, un tânăr de 24 de ani

Fiind deghizați în agenți de Poliție, cu o vestă de vizibilitate, o mască și o cască de protecție, cei doi români s-au apropiat de mașina victimelor. 

Bărbații au amenințat cu pistolul și au jefuit trei conaționale

Cei doi așa-ziși polițiști au încercat să deschidă ușa autoturismului în care se aflau cele trei românce, iar în momentul în care au reușit, unul dintre români a tras cel puțin

patru focuri de armă cu un pistol cu gaz spre sol. 

Imediat după, au tras afară femeile aflate pe cele două locuri din față ale autoturismului și le-au agresat, cerându-le bani. Cea de-a treia româncă s-a speriat atât de tare încât a ieșit din mașină și a fugit prin parapetul de protecție până pe partea cealaltă a autostrăzii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Bărbat de 53 de ani, ucis în fața unei școli din Bacău în urma unui conflict în trafic

Unul dintre români a plecat cu mașina româncelor, iar celălalt cu mașina închiriată spre graniță. După nici zece minute, cei doi au oprit, au transferat bagajele femeilor în mașina închiriată și au plecat, abandonând autoturismul româncelor.

Unul dintre cei doi români a fost condamnat: „Pedeapsa impusă de instanță a fost mai degrabă blândă“

Cei doi români ar fi sustras de la cele trei conaționale suma de aproximativ 13.000 de euro, telefoane mobile, bijuterii, haine și alte obiecte în valoare de peste 7 milioane de forinți.

Două dintre femei au fost grav rănite în urma incidentului. Cu puțin timp înainte de jaf, acuzatul a modificat cu bandă adezivă numărul de înmatriculare al autoturismului închiriat. În luna mai a anului 2021, unul dintre români, fiind suspectul principal, a fost condamnat să petreacă 7 ani în spatele gratiilor.

Citeste si: Moartea șocantă a unei femei. Tânăra ar fi plecat de acasă în toiul nopții: „Nu pot să cred că...”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Bărbatul în cauză a fost arestat de oamenii legii în Spania în baza unui mandat european de arestare. Românul, care și-a recunoscut faptele, și-a cerut scuze în fața victimelor în timpul procesului și le-a plătit despăgubiri pentru partea lor de daune.

Prin hotărârea sa, Tribunalul de Primă Instanță a menținut partea din hotărârea Tribunalului de Primă Instanță din Kecskemét referitoare la calificarea infracțiunii și la pedeapsa cu închisoarea. Attila Joó, președintele instanței, a precizat că, având în vedere cumulul multiplu de infracțiuni și caracterul disperat al infracțiunii, pedeapsa impusă de instanță a fost mai degrabă blândă decât severă și, prin urmare, nu a existat nicio posibilitate de atenuare a acesteia.

Citeste si: Primul deces cauzat de hepatita necunoscută a fost înregistrat în Grecia, la un bebeluș


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si