Cercetătorii consideră că descoperirile ar putea ajuta la explicarea motivelor pentru care pacienții infectați se pot trata mai greu. Aproximativ 5 milioane de persoane din întreaga lume sunt spitalizate anual din cauza gripei A.

Citeste si: O nouă subvariantă Omicron crește infectările din Europa

"Virusurile respiratori există ca parte a unei comunităţi formate din mai multe virusuri care ţintesc aceeaşi zonă a corpului, ca o nişă",

a declarat Joanne Haney de la centrul de cercetare de la MRC-Universitatea din Glasgow, care a condus studiul.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: OMS: ”Numărul cazurilor COVID-19 şi de gripă au început să crească în Europa. Să nu lăsăm garda jos în această toamnă!”

"Trebuie să înţelegem modul în care aceste infecţii apar în contextul unuia faţă de celălalt pentru a obţine o imagine mai completă a biologiei fiecărui virus în parte", a spus ea.

O nouă subvariantă Omicron crește infectările din Europa

Deși cazurile par a fi în scădere, amenințarea coronavirusului nu a dispărut. O nouă subariantă va produce o creștere masivă de infectări.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a avertizat populația cu privire la o nouă subvariantă care se va răspândi în următoarele săptămâni.

Citeste si:  Un bărbat din Ohio deține recordul mondial pentru cel mai bătrân doctor din lume. Nu plănuiește să se retragă la pensie

Cel puțin cinci țări europene au detectat deja circulația subvariantei Omicron BQ1.
Aceasta va conduce probabil la o creştere a numărului cazurilor de COVID-19 în săptămânile şi lunile următoare, atenţionează instituţia europeană.

Citeste si:  Bilanț Covid-19, 24 octombrie. Puțin peste 300 de infectări au fost înregistrate

OMS, un nou anunț îngrijorător pentru Europa

"Nu este momentul să ne relaxăm", a declarat directorul regional pentru Europa al  OMS,  Hans Kluge, într-o conferinţă de presă organizată în format online.

Citeste si:  O nouă subvariantă Omicron crește infectările din Europa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si