Sentința albanezului a fost pronunțată joi, 22 iunie 2023, la Curtea de Apel din Macerata, după un proces plin de tensiune, notează jurnaliștii de la  Corriere Adriatico.

Mihăiță Radu, un român în vârstă de 31 de ani, a fost găsit fără suflare în dimineața zilei de 17 februarie 2020. Muncitorul a fost ucis cu 30 de lovituri de cuțit în spate.

Citește și: VIDEO: Panică la malul mării! Doi pescari din Italia au filmat un rechin în apriopiere de plajă

La scurt timp după descoperirea trupului neînsuflețit al românului, Besmir, un cetățean albanez, a devenit principalul suspect. Abia marți, 22 iunie 2023, după mai bine de 3 ani de la descoperire, s-a încheiat procedura juridică.

Albanezul a negat mereu comiterea faptelor

Pe baza tuturor indiciilor adunate în timpul anchetei, toate indiciile adunate au dus la albanezul de 34 de ani, care a locuit în Porto Sant'Elpidio timp de 10 ani. Avocații Giovanni Lanciotti și Marco Tomassini au asigurat apărarea lui Besmir în fața acuzațiilor.

În cadrul audierii preliminare, magistratul de instrucție de la tribunalul din Fermo a permis înscrierea ca parte civilă a părinților victimei, reprezentați de avocatul Filippo Polisena, precum și a fiului acesteia, reprezentat de avocatul Marco Bagalini. În plus, fosta parteneră a victimei a preluat responsabilitatea parentală asupra copilului.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Diana, o frumoasă doctoriță din Iași, s-a sinucis. Ea a fost găsită inconștientă într-un apartament: „I-au spart ușa ca să ajungă la ea. Băiatul stătea în genunchi”

În urma investigației conduse de carabinierii din Fermo, a reieșit că Radu a fost ucis în intervalul orar cuprins între 02:00 și 04:00 dimineața.

Datele de localizare de pe telefonul mobil al inculpatului în orele dinaintea descoperirii trupului neînsuflețit al lui Mihăiță au reprezentat elemente decisive în procesul de incriminare împotriva lui Besmir.

Mihăiță avea un fiu de 6 ani

Cu toate că a fost condamnat pentru crimă, albanezul a negat întotdeauna acuzațiile, iar acum se află în țara sa natală. Pe lângă sentința de închisoare, magistratul de caz a dispus și plata unei compensații către părțile civile, respectiv mama, sora, soția și fiul românului ucis, punând în aplicare o hotărâre executorie.

Ancheta a fost coordonată de Alessandro Pazzaglia, substitutul procurorului din Fermo.

Citește și: Țânțari purtători de boli pot ajunge în România. Cum ne putem proteja?

„La locul de muncă Mihăiță era un băiat extrem de serios, priceput și de încredere, amabil și respectuos”, continuă Sgrilli.  

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Uneori îmi dădea o mână de ajutor pentru anumite treburi chiar și în afara locului de muncă, știa să facă de toate, a demonstrat mereu că avea mâini de aur. Un băiat meticulos și ordonat în tot ce făcea”, a transmis Paolo Sgrilli despre Mihăiță.

Românul avea un copil de numai 6 anișori care acum este nevoit să crească doar cu amintirea tatălui său.

Citește și: Mesaje de regret, după ce un tânăr și-a luat zilele, în spatele casei din Albeni, Gorj: "Iartă-ne, Răzvi, că nu am făcut mai mult pentru tine”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si