"Dupa un referendum ilegitim, pe 1 octombrie, dupa cateva saptamani de incertitudine politica, Parlamentul Catalan a declarat astazi independenta Cataloniei.

In acelasi timp Guvernul central de la Madrid a propus iar Senatul a aprobat activarea articolului 155 pentru Catalunia, ceeace insemna destituirea Presedintelui Guvernului Catalan, cat si a ministrilor lui dizolvarea Parlamentului Autonom, si Alegeri Anticipate pe 21 Decembrie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Tensiunile politice din ultimele zile au facut ca peste 1800 de firme sa plece din zona Cataluniei in alte parti ale Spaniei. Chiar si cele doua banci Caixa si Sabadel au parasit Catalunia, schimbandu-si sediul la Madrid.

Citeste si: O'Reilly, fosta vedeta Fox News, in proces cu un fost politician caruia ii cere 5 milioane de dolari pentru defaimare

In Spania locuiesc peste un milion de romani, iar in zona Cataluniei sunt peste 150 000. Cu toate ca romanii din zona Cataluniei formeaza o comunitate puternica si bine integrata romanii nu au fost chemati sa participe la referendumul de pe 1 octombrie pe motivul ca nu sunt cetateni, ci doar rezidenti.

Chiar daca Guvernul de la Madrid a transmis nenumarate mesaje optimiste, credem ca somajul va creste considerabil in zona Cataluniei în urmatoarele zile, iar primii care vor avea de suferit vor fi romanii.

Vrem sa venim in sprijinul lor si sa le oferim posibilitatea sa lucreze în alte zone ale Spaniei, a declarat Daniel Tecu, presedintele FADERE


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si