Regiunea Lindi a raportat 13 cazuri de infectări cu o boală necunoscută. Pacienții s-au confruntat cu febră, oboseală, sângerări din nas și dureri de cap severe.
Ministerul Sănătății spune că, în urma testelor efectuate în laborator, nu este vorba despre Ebola sau Marburg.

Citeste si: Un nou caz de variola maimuței în România. Bilanțul a ajuns la 15 persoane

Cinci persoane se află în izolare, ar persoanele care prezintă simptomele enumerate sunt rugate să se prezinte urgent la medic.

Bilanțul cazurilor de variola maimuței a ajuns la 15

 Încă un caz de variola maimuței a fost înregistrat în România. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Argeș, care a fost diagnosticat cu variola maimuței. El a fost internat la spital. 

Citeste si: MRSA- tulpina care se transmite la om de la porci. Ce spun specialiștii

„Simptomele au apărut pe data de 8 iulie.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Acesta s-a prezentat la o clinică medicală iar investigațiile de laborator au confirmat că pacientul este infectat cu variola maimuței”, potrivit MS. Bărbatul este internat. În acest caz a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți. Până în acest moment, în România au fost diagnosticate cu variola maimuței 15 persoane.

Citeste si:  Două persoane au fost depistate pozitiv cu virusul Marburg, asemănător cu Ebola

În acest caz a fost deschisă o  anchetă epidemiologică.

Numărul cazurior de Covid este în creștere

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.777 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 267 mai puține față de ziua anterioară. La ATI sunt internate 87 persoane, cu 3 mai puține față de ziua anterioară.  

Citeste si:  Nelu Tătaru face anunțul: „Masca de protecție ar putea deveni obligatorie!”. Când se vor introduce noile restricţii?

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 4 decese, iar până ieri, 65.801 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si