Armata lui Vladimir Putin și-a retras din majoritatea trupelor din localităţile de lângă capitala Kiev. În Bucha, suburbie a capitalei, au lăsat în urmă scene înfiorătoare și orori de nedescris. Zeci de locuitori au fost împușcați pe străzi, lângă case, în curți și pe trotuare, unii cu mâinile legate la spate, alții prezentând semne de tortură. rupurile neînsuflețite ale oamenilor au zâcut zile întregi pe străzi, lângă biciclete, executați în mișcare.

Gropi comune, părți din cadavre ieșind din pământ. Trupuri arse lângă mașinile incendiate, mărturii despre violuri în masă ale femeilor.

Citeste si: Război Rusia-Ucraina, ziua 42. Rusii atacă mai multe orașe din regiunea Harkov și anunță "asaltul final" în Mariupol

Doar în orașul Bucha autoritățile declară că ar fi vorba despre 300 de morți. 

Imagini cu masacrul care a avut loc în orașul ucrainean au început să fie răspândite în mass-madia și pe rețelele de socializare din seara zilei de 2 aprilie. Una dintre fotografii înfățișează mâna unei femei ucise pe stradă, purtând o manichiură roșu aprins. Aceasta a fost publicată în data de 3 aprilie, pe Twitter, de Mihail Podoliak, consilier al președintelui Ucrainei și șeful echipei de negociatori.

Irina a fost ucisă de ruși în masacrul de la Bucha. Apropriații au recunoscut-o după manichiură: ,,Unghiile ei roșii se vedeau din cer" 

Citeste si: Un filmuleț cu soldații ruși a stârnit râsete pe rețelele de socializare. Greșeală uriașă comisă de militari în timp ce căutau mine

"Acesta este un genocid planificat", a fost mesajul transmis de Podoliak.

Irina a fost recunoscută după manichiura roșie

Următoarea zi, în data de 4 aprilie, o tânără din Bucha, Anastasia Subacheva, de profesie make-up artist, a dezvăluit într-un mesaj postat pe Facebook identitatea femeii cu manichiura roșie. Irina o vizitase la salonul de manichiură cu o zi înainte de izbucnirea atacurilor rusești. Femeia îi era clientă și își amintește că urmase lecții de "machiaj".

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Irina a fost ucisă de ruși în masacrul de la Bucha. Apropriații au recunoscut-o după manichiură: ,,Unghiile ei roșii se vedeau din cer" 

Citeste si: Doi dintre cei 4 refugiați ucraineni dispăruți în Munții Maramureșului au fost găsiți. Unul dintre ei a murit

"Războiul mi-a smuls din nou o bucată din inimă... o bucată uriașă... și a lăsat acolo gol și durere, multă durere. Am simțit imediat că această fotografie mă doare și nu am putut înțelege de ce. Femeia din această fotografie este clienta mea Irina ...care a venit la mine pentru lecții de machiaj. Ultima lecție a fost pe 23 februarie...Astăzi, dedic această seară amintirii incredibilei Irina, care m-a cucerit cu setea de viață, putere, energie și bunătate. Când ne-am luat rămas-bun m-a îmbrățișat și m-a rugat să am grijă de sănătatea mea, a spus ce persoană minunată sunt. 

Era în culmea fericirii, pentru că, pentru prima dată în viață, avea propriile produse cosmetice, pe care noi le-am cumpărat pentru ea. M-a luat de mână și mi-a spus: Donya, la bătrânețe am înțeles în sfârșit cel mai important lucru- trebuie să te iubești și să trăiești pentru tine! În sfârșit, voi trăi așa cum vreau! Așa că trăiește cum dorește sufletul tău, nu pentru soțul tău, ci pentru tine însuți!

Îmi voi aminti mereu cuvintele și sfaturile ei, îmi voi aminti mereu că trebuie să prețuim viața și să ne bucurăm în fiecare moment – ​​pentru că viața este una. Ea este în sufletul meu pentru totdeauna...

Irina, veșnică amintire pentru tine, îngerii să fie cu tine", a scris Anastasia Subacheva pe pagina sa de Facebook.

Cum a murit Irina, femeia cu unghiile roșii

Maxim Krivtsov, martor al masacrului din Bucha, a scris tot pe rețeaua de socializare Facebook despre cum a murit Irina:

"O femeie se apropia de post cu o bicicletă. Purta o haină albastră. Conducea repede. Nu s-a oprit. A traversat intersecția a două străzi. Gol și liniștit, plin de praf. A fost împușcată".

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Mesajul Chinei la ONU: Nu suntem dispuşi să urmărim situația din Ucraina de pe margine

Conform lui Krivtsov, cadavrul femeii a stat aproape o lună pe stradă. 

"Unghiile ei, vopsite cu lac roșu, erau vizibile din cer", a mai spus Krivtsov, conform  UNIAN.

Până în prezent, au fost descoperite mai bine de 400 de cadavre, însă nu toate persoanele decdate au fost identificate. Într-o groapă comună se aflau 57 de victime. De cealaltă parte, Moscova declară că totul este o înscenare a ucrainenilor, cu scopul de a discredita Rusia şi pentru a compromite negocierile.

Citeste si: Două fiice ale lui Vladimir Putin, propuse spre a fi incluse pe lista sancțiunilor economice


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si