Formatiunea lui Geert Wilders, PVV, se afla pe a doua pozitie, alaturi de formatiunea crestin-democrata CDA si de partidul de centru D66, cu 19 mandate fiecare.

Partidul Verzilor a obtinut 16 mandate, Partidul Socialist 14, iar Partidul Laburist a obtinut noua mandate.

Mark Rutte a declarat, dupa alegerile legislative castigate detasat de partidul sau, VVD, potrivit exit-pollurilor, ca tara a “respins populismul gresit”, relateaza The Guardian.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Se pare ca, pentru a treia oara la rand, VVD, este cel mai mare partid din Olanda. Mesajul nostru pentru Olanda – ne vom mentine directia si vom mentine aceasta tara sigura si stabila – si-a atins tinta”, a declarat premierul.

“Am vorbit la telefon cu multi colegi europeni. Aceasta (miecuri – n.r.) este o seara in care Olanda, dupa Brexit si Trump, a spus ‘Gata cu populismul gresit’”, a adaugat el.

Rutte a salutat rata mare de participare, 82%, potrivit IPSOS, un record in ultimii 31 de ani.

“A fost un festival pentru democratie, cu cozi la sectiile de vot. Nu am mai vazut acest lucru de mult timp”, a afirmat el.

Sursa: news.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si