Totul s-a scumpit în România, de la alimente de bază, produse mai puțin folosite, servicii și utilități. O altă problemă au devenit florile, al căror preț a crescut în ultima perioadă, astfel că oamenii vor fi nevoiți să plătească mai mulți bani pentru buchetele de Ziua Îndrăgostiților din acest an.

Citește și: Inflația trece, prețurile rămân

De Ziua Îndrăgostiților, bărbații vor plăti mai mult pentru a cumpăra o floare sau un buchet.

Românii vor trebui să scoată mai mulți bani pentru partenerele lor, mai ales dacă vorbim despre cele făcute din trandafiri, o floare considerată printre cele mai scumpe.

Cât costă un buchet de flori în România

Românii au devenit neputincioși în fața inflației, în ultimul an, iar războiul Rusia-Ucraina le-a dat și el multe bătăi de cap. Este știut faptul că prețul la energie și cel al alimentelor a crescut semnificativ, însă acum și florile sunt mai scumpe.

Citește și: Guvernul umblă la prețurile de la pompă

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Romanticii scot mai mulți bani din portofel pentru a le arăta femeilor de lângă ei cât le apreciază. Totul s-a întâmplat din cauza scumpirii nevoilor pentru a crește florile, pe care producătorii le plătesc. Scumpirea a dus, implicit, și la creșterea prețului florilor, pentru a putea să ajungă la profit.

„Costurile sunt aproape insuportabile, noi avem investiția şi toate sunt la preţuri actualizate şi preţurile de desfacere sunt de acum 8-10 ani.

Preţul de achiziție pe bulb, undeva 80 de bani, coroborat cu celelalte costuri e undeva la peste 3 lei metru, am un consum de undeva la 70- 80 de metri în 24 de ore. Costurile de producție pentru o lalea, în jur de 2 lei şi nu ştim dacă vom obţine acest preţ.”, a declarat Ion Călin, președinte al Asociației Producătorilor de Flori Muntenia, pentru Știrile ProTV.

Citește și: VIDEO- Guvernul ia în calcul să reintroducă compensarea de 50 de bani la litru de carburant. Când va face asta

Creșterea prețurilor pentru întreținerea florilor a făcut ca și buchetele să se vândă mai scump. Dacă în urmă cu câțiva ani, oamenii plăteau pentru un buchet în medie 60-100 lei, acum prețurile trec de 150-200 de lei pentru un buchet de mărime medie.

Citește și: Preț carburanți azi, 2 februarie 2023: Unde găsești cea mai ieftină benzină și motorină


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si