Vladimir Putin a afirmat joi că Rusia este „din nou” amenințată de tancurile germane. Președintele rus a spus că Rusia nu își trimite tancurile la granițele țărilor occidentale, dar are cu ce să răspundă amenințărilor, nu doar cu vehicule blindate. 

”Noi nu trimitem tancurile noastre la frontierele lor, dar avem ceva cu care să răspundem”, ameninţă Putin.

Occidentul va trimite peste 300 de tancuri în Ucraina

Occidentul plănuieşte să trimită Ucrainei peste 300 de tancuri, anunţa în ianuarie ambasadorul Ucrainei în Franţa, Vadîm Omelşenko. O serie de state membre ale Uniunii Europene (UE) au promis recent, după o undă verde a Berlinului, să livreze Kievului tancuri grele de tip Leopard 2 de fabricaţie germană. 

Citește și: Kievul lansează o nouă avertizare: Rusia se pregătește de un nou atac

Statele Unite au promis Ucrainei 31 de tancuri de tip Ambrams M1, iar Germania 14 tancuri de tip Leopard 2 A6. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Viktor Orban, premierul Ungariei, șochează din nou Occidentul

Regatul Unit s-a angajat, anterior, să livreze Kievului 14 tancuri de tip Challenger 2, iar Polonia a cerut unda vrede a Germaniei să transfere Kievului unele dintre tancurile sale germane de tip Leopard 2.

Ce a declarat Putin

Prin acuzaţia cu privire la faptul că Rusia este ameninţată ”din nou” cu tancuri germane, Putin a făcut o paralelă între războiul împotriva lui Adolf Hitler şi războiul său din Ucraina, după ce Berlinul a promis blindate Kievului.

Citește și: Zelenski avertizează: Rusia pregătește un nou atac masiv. Mutarea neașteptată a lui Putin

”Este incredibil, dar tancuri germane ne ameninţă din nou”, a declarat el.

El a promis victoria poporului său în Ucraina.

”Voinţa de a merge până la capăt şi de a face imposibilul în numele adevărului a fost şi este mereu în sângele poporului multinaţional al Federaţiei ruse(...). Rusia este încrezătoare în ea însăşi, dreaptă şi victorioasă”, a dat el asigurări.

Citește și: După ce a primit tancuri, Volodimir Zelenski cere rachete cu rază lungă de acţiune și avioane

Kremlinul a ameninţat că Rusia îşi va folosi tot ”potenţialul” pentru a riposta livrărilor de armament Ucrainei.

Declaraţiile intervin în timp ce preşedinta germană a Comisiei Europepne, Ursula von der Leyen, se află la Kiev în vederea unui summit Ucraina-UE, vineri. Ea este însoţită de şeful diplomaţiei europene Josep Borrell şi de alţi 14 membri ai CE, care se întâlnesc cu colegii lor din Guvernul ucrainean. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si