Conflictul dintre cele doua tari a izbucnit pe fondul campaniei pentru referendumul care urmeaza sa promoveze cateva modificari constitutionale. Olanda a refuzat sa accepte manifestarile turce pe teritoriul ei, iar de aici pana la un adevarat scandal, nu a mai fost decat un pas.

Daca initial Turcia a vrut sa-si trimita ministrul de externe pentru a participa la manifestatiile din Rotterdam, planurile s-au schimbat atunci cand olandezii au refuzat aterizarea avionului turcesc pe teritoriul lor.

Astfel ca turcii au trimis-o drept inlocuitor pe Minsitrul Familiei, care se afla in Germania si a ajuns in Rotterdam cu masina. Dar...surpriza: la portile consulatului, aceasta a fost intampinata de fortele de ordine.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pana la urma, ministrul turc a fost escortat pana la granita.

Nici turcii care au participat la manifestatiile de strada pentru sustinerea referndumului nu au avut o soarta mai placuta. Desi initial miscarea parea a fi pasnica, autoritatile olandeze au intervenit in forta impotriva protestatarilor.

Presedintele Erdogan a criticat dur reactiile Olandei si a dat asigurari ca lucrurile nu vor ramane asa.

Premierul olandez Mark Rutte a explicat ulterior faptul ca tara sa a fost nevoita sa ia aceste masuri, deoarece autoritatile de la Ankara au amenintat cu sanctiuni. Pe de alta parte, presedintele Turciei asteapta scuzele Olandei pentru aceste incidente.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si