Pericolul tornadelor este tot mai prezent în țara noastră, iar România este pe cale să fie lovită din ce în ce mai des de aceste fenomene extreme. Săptămâna aceasta meteorologii au emis alertă de cel mai înalt nivel de tornadă. 

Citește și: VIDEO- Furtuni cu gheață peste România, grindina a distrus totul în cale

Specialiștii mai avertizează că din cauza schimbărilor climatice, fenomenele de acest gen vor fi din ce în ce mai dese.

Vântul a suflat cu peste 100 de kilometri pe oră în această săptămână, astfel că a fost emis alertă de tip 3 din 3 de tornadă.  

Cea mai puternică tornadă din România a fost raportată pe 12 august 2002, în comuna Făcăeni, din Ialomița. Localitatea era la un pas de a fi ștearsă cu totul de pe fața pământului, iar 420 de locuințe au fost distruse. 

Citește și: Furtună devastatoare în județul Harghita. Meteorologii au emis cod roșu de vijelii

Furtuni cu gheață peste România, grindina a distrus totul în cale

După alerta de tornadă din țara noastră, vremea extremă a lovit cu o putere neașteptată aseară. Au căzut din cer bucăți uriașe de gheață, care au distrus mașinile parcate afară. Vântul a smuls acoperișuri, iar un om a fost lovit de trăsnet în munți.

Azi-dimineață, și Capitala a fost lovită din senin de o furtună intensă, deși nu ne aflam sub cod de vreme rea.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cerul s-a întunecat brusc, iar ploaia torențială a blocat tot centrul Capitalei. În stațiile de autobuz, oamenii au căutat adăpost.

Circulația  tramvaielor  a fost dată peste cap, iar linia 41, cea mai folosită din tot Bucureștiul, a paralizat sub furia vremii, pe ambele sensuri.

Citește și: Furtună devastatoare în județul Harghita. Meteorologii au emis cod roșu de vijelii

„A rămas tramvaiul cum s-a urcat pe pod, a rămas în pană. A zis că nu e gata. Și am luat-o pe jos, că am văzut că multă lume se dă jos.  Și mai merg o stație și am ajuns la muncă.”

O furtună cu gheață s-a abătut asupra județului Vâlcea

În schimb, la Vâlcea, un fenomen neașteptat i-a îngrozit pe oameni. Din cer au căzut bucăți uriașe de gheață, unele mai mari chiar și decât oul de găină. După ce furtuna s-a potolit, localnicii au ieșit afară, unde au văzut că mașinile le-au fost distruse, de parcă au fost ciuruite de gloanțe.

Citește și: Circulația feroviară a fost întreruptă în Bistrița Năsăud după ce un copac a căzut pe calea ferată

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Și în nord furtuna a lovit cu putere. În Satu Mare, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a purtat zeci de metri în aer, apoi s-a prăbușit peste mașinile oamenilor. 

Pompierii din jumătate de țară au fost chemați să intervină la cazuri. Cei cu pagube din cauza furtunii vor primi banii doar dacă au avut asigurări.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si