,,Avem o politică a migraţiei dură, dar corectă", a ripostat marţi seara Mitsotakis, pe un ton iritat dar ferm, după ce ziarista Ingeborg Beugel l-a acuzat că "minte" în ce priveşte respingerea de migranţi de către Grecia, recent documentată de o serie de ziarişti şi ONG-uri.

,,Nu puteţi intra aici (reşedinţa premierului, n.red.AFP) şi să mă insultaţi, e clar?", a adăugat Mitsotakis, adresându-i-se jurnalistei în limba engleză, pe perioada conferinţei de presă comune împreună cu omologul său olandez Mark Rutte, care se afla în vizită oficială la Atena.

Citeste si: Șase migranți afgani au fost descoperiți de polițiștii de frontieră într-un TIR ce transporta jucării de pluș

Discuții aprinse între o jurnalistă de origine olandeză și premierul Greciei

Aceasta este întrebarea jurnalistei Beugel care l-a supărat pe premier: ,,Domnule premier, când veţi înceta să mai minţiţi în privinţa respingerilor, a ceea ce se întâmplă cu refugiaţii?".

,,Nu voi accepta ca cineva, oricine ar fi, să arate cu degetul acest guvern şi să-l acuze de comportament inuman", a atenționat şeful executivului grec.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Criza migranților, la granița UE și NATO

Reacția sa a fost preluată pe reţelele de socializare miercuri, unde a fost discutată intens, mai ales pe Twitter şi în rândul jurnaliştilor greci care rareori se adresează atât de franc oamenilor politici.

,,Trebuie să fie un şoc dezagreabil pentru @PrimeministerGR să fie confruntat de un jurnalist care nu este dator partidului la putere", a ironizat un utilizator pe Twitter.



,,Ruşine, jurnalismul adevărat nu o duce bine în Grecia", a adăugat un alt utilizator, răspunzând altor ziarişti şi oameni politici greci care au acuzat-o pe Ingeborg Beugel că s-a plasat pe o poziţie pro-turcă.

Guvernul grec a dezminţit constant acuzaţiile privind respingerea de migranţi de către gărzile sale de coastă către Turcia. Marţi seara, premierul Mitsotakis a acuzat la rândul său din nou Ankara că ,,instrumentalizează" problema migraţiei.

Citeste si: Răfuială sângeroasă între migranți și călăuze la granița dintre România și Serbia (VIDEO)


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si