Nouă colegii vocaționale din China vor ca elevii lor să meargă mai departe și să găsească dragostea în timpul unei vacanțe de primăvară de o săptămână în luna aprilie. Școlile, conduse de Fan Mei Education Group, au anunțat pe 23 martie că vor intra în vacanță între 1 și 7 aprilie și au cerut elevilor să se distreze.

"Școala implementează sistemul de pauză de primăvară în speranța că elevii pot învăța să iubească natura, să iubească viața și să se bucure de dragoste", a declarat Liang Guohui, decanul adjunct al Colegiului Vocațional de Aviație din Mianyang, într-o

declarație.

China face eforturi de creștere a natalității

"Ieșiți din campus, intrați în contact cu natura și, cu inima, simțiți frumusețea primăverii", a precizat școala în declarația sa.
Colegiile participante sunt toate școli profesionale pentru locuri de muncă în industria aviației, cum ar fi piloți, însoțitori de bord, controlori de trafic aerian și personal de securitate aeroportuară.

Școlile au acordat elevilor și profesorilor o săptămână liberă în primăvară încă din 2019. Dar tema din acest an, "bucurați-vă de flori, mergeți să vă îndrăgostiți", pune un accent deosebit pe romantism.

Țara în care studenții au o vacanță de o săptămână pentru a se îndrăgosti

Țara în care studenții au o vacanță de o săptămână pentru a se îndrăgosti

[Sursa foto: Pexels.com]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Anunțul vine în contextul în care în China se fac eforturi pentru a susține ratele de natalitate și căsătoria care este într-o scădere rapidă. Companiile locale, provinciile și comunele au experimentat modalități de a-i determina pe oameni să se căsătorească, cum ar fi oferirea a 30 de zile de "concediu de căsătorie" sau lansarea unor campanii prin care li se cere femeilor de la oraș să se întâlnească cu burlaci mai în vârstă din mediul rural.

Citește și: Vouchere educaționale 2023. Ce sumă vor primi elevii din partea statului?

Liu Ping, decanul adjunct al Colegiului profesional de aviație din Sichuan Southwest, a declarat pentru China News Network că școala a început programul de vacanță de primăvară ca răspuns la feedback-ul elevilor, care au cerut o perioadă fixă pentru a învăța în afara campusului, pentru a-și face noi prieteni și pentru a "experimenta frumusețea dragostei".
Elevii primesc în continuare teme pentru acasă, dar sarcinile lor sunt de a scrie jurnale de călătorie, de a redacta rapoarte, de a face obiecte de artizanat sau de a filma videoclipuri cu călătoriile lor, a relatat China Youth Daily, ziarul ligii de tineret a Partidului Comunist.

Studenții vor recupera zilele libere în weekend

"Am decis să mergem în vacanță la Lijiang timp de patru sau cinci zile, apoi să folosim ultimele două zile pentru a ne pregăti pentru cursuri", a declarat Yang Hanyue, un student al colegiului, pentru China News Network.

Liu Yingzhi, o altă elevă, a declarat pentru postul de televiziune că va merge să-și viziteze bunicii și să-i ducă să vadă flori și că a primit ca temă pentru acasă să facă fotografii cu cuplul de bătrâni.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Elevii primesc în continuare teme pentru acasă, dar sarcinile lor sunt de a scrie jurnale de călătorie și de a redacta rapoarte.

Elevii primesc în continuare teme pentru acasă, dar sarcinile lor sunt de a scrie jurnale de călătorie și de a redacta rapoarte

[Sursa foto: Pexels.com]

Vacanța de primăvară  de o săptămână este o extindere a sărbătorii naționale de o zi a Chinei pentru ziua în care se mătură mormintele- cunoscută și sub numele de Festivalul Qingming- care are loc miercuri, 5 aprilie. Există o capcană însă. Colegiile țin cursuri de recuperare în weekend. Scopul lor, au spus școlile, este de a le oferi elevilor și profesorilor un timp "concentrat" pentru a se odihni.
Este o practică obișnuită în China, unde unele companii impun anumite blocuri de vacanțe pentru a le oferi angajaților mai mult timp pentru a călători cu familiile lor. La rândul lor, muncitorii recuperează zilele petrecute în afara biroului prezentându-se la serviciu în weekend. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si