Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Charles Michel și cancelarul german Angela Merkel, după summit-ul extraordinar al celor 27 de lideri ai UE.

Charles Michel a declarat că UE va impune „în curând” sancțiuni pentru un număr „substanțial” de responsabili ai regimului lui Lukașenko și a afirmat că uniunea este alături de poporul din această țară.

 

Lukașenko ordonă întărirea frontierelor

Preşedintele Alexandr Lukaşenko a ordonat miercuri guvernului să împiedice confruntările în Belarus şi să întărească frontierele, în a 11-a zi de acţiuni de protest ale opoziţiei care contestă rezultatele alegerilor prezidenţiale din 9 august, potrivit AFP.

„Nu mai trebuie să fie nicio problemă la Minsk. Oamenii sunt obosiţi şi cer pace şi linişte”, a declarat Lukaşenko după o reuniune cu Consiliul de Securitate, potrivit unor informaţii retransmise de agenţia de presă de stat Belta.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Majoritatea copleşitoare (a populaţiei) este obişnuită să trăiască în ţară calm şi noi trebuie să redăm liniştea”, a adăugat el, pe fondul manifestaţiilor zilnice a opoziţiei.

El a dispus şi întărirea controlului la frontiere „cu scopul de a împiedica ca protestatarii, armele, muniţia sau banii din alte ţări să intre în Belarus pentru a finanţa revoltele”.

În tot acest timp, belarușii ies din nou pe stradă.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si