Update: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a ținut și el să facă precizări în privința stării lui Florin Piersic. Acesta a spus că actorul mănâncă și bea singur. De asemenea, vorbește coerent, iar infecția se ameliorează.

"Am şi eu informări periodice. Cel puţin ultima, pe care am avut-o dimineaţă devreme, era favorabilă. Evoluţia este favorabilă, parametrii biologici s-au îmbunătăţit şi, aşa cum aţi aflat din comunicatul de presă emis ieri de către Spitalul de Ortopedie "Foişor", el este autonom, se alimentează singur, bea lichide, vorbeşte, deci starea este în ameliorare.

Sigur că aşteptăm să treacă această perioadă critică după o intervenţie operatorie complexă cum a avut dânsul şi ulterior să poată fi tratată până la finalitate infecţia aceasta sistemică pentru care a venit în Bucureşti", a precizat Rafila, transmite Agerpres.

Vin vești bune de la Spitalul Foișor din Capitală! Actorul Florin Piersic s-ar simți mai bine, după ce a fost operat joi, 9 mai, informează Antena 3 CNN.

Ce progrese a făcut actorul Florin Piersic?

Deja au trecut mai bine de 72 de ore de la intervenție, momente pe care specialiștii le-au numit critice, datorită vârstei înaintate a actorului, dar și a celorlalte probleme de sănătate cu care se mai confruntă.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Florin Piersic recuperare

Imagini cu Florin Piersic.

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Cine este femeia alături de care Florin Piersic trăiește o frumoasă poveste de dragoste? Anna Török stă departe de lumina reflectoarelor

Sâmbătă, 11 mai, actorul ar fi făcut deja progrese. El s-ar fi pus la marginea patului singur și chiar ar fi făcut câteva glume cu cadrele medicale, a precizat sursa citată mai sus. De asemenea, medicii au transmis vineri, în prima zi după operație, că parametrii biologici legați de inflamația la proteză s-au ameliorat.

Astfel, în locul protezei montate în anul 2019, specialiștii i-au pus o proteză tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic.

„În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a domnului Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă. În prima zi postoperator, parametrii biologici legați de inflamație s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează și bea lichide singur. Perioada critică postoperatorie este de 72h”, se arată în comunicatul spitalului Foișor din Capitală, potrivit News.ro.

Ce etape urmează pentru actor?

Luni, urmează ca maestrul să înceapă un șir lung de recuperări, însă medicii sunt optimiști în privința acestuia. În continuare, Florin Piersic ar putea reveni la Institutul din Cluj Napoca, pentru a-i fi montat un nou stimulator cardiac. Chiar în ziua de Paște el a suferit prima intervenție la Institutul Inimii din Cluj Napoca, deoarece infecția a ajuns până la sonde.

Florin Piersic recuperare

Imagine cu Florin Piersic.

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Drama neștiută a actriței Ileanei Stana Ionescu! Coșmarul casei din Pipera: ”Au furat și au plecat”- radioimpuls.ro

Citește și: Cum se simte Florin Piersic după intervenția dificilă? Medicii, încrezători în recuperarea actorului: ”Perioada critică postoperatorie este de 72h”

Apoi, familia actorului a decis ca acesta să fie transferat la București, astfel încât medici care l-au mai tratat să se ocupe de infecția la genunchi. De amintit este că actorul a început să se simtă rău pe scenă, moment în care a mers la spital pentru investigații.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si