Sorina Pintea, în vârstă de 58 de ani, a fost Ministru al Sănătății din data de 29 ianuarie 2018 din partea PSD, până la căderea Guvernul Dăncilă, prin moțiune de cenzură, în octombrie 2019.

Citește și: Ce sentință a primit medicul din Suceava, care ar fi luat mită de la 280 de bolnavi de cancer? Decizia radicală luată de judecători

Judecătorii de la Cluj au transmis că o "condamnă pe inculpata P.S, la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare în regim privativ de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (2 acte materiale)", dup[ cum se arată în soluţia instanţei clujene. 

Care sunt acuzațiile aduse fostului ministru Sorina Pintea

În 28 februarie 2020 a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA, după ce ar fi luat mită 120.000 de lei pentru un presupus contract de construcție a unor săli de operație.

În 30 aprilie 2020, Sorina Pintea, la acea dată manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare, a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada noiembrie 2019- 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale sumele de 10.000

de euro (în 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (în 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare a blocului operator- sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi a unor spaţii adiacente din Spitalul Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare.

Conform procurorilor, Sorina Pintea ar fi primit banii în incinta unităţii medicale pe care o conducea.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Care sunt acuzațiile aduse fostului ministru Sorina Pintea

Care sunt acuzațiile aduse fostului ministru Sorina Pintea

[Sursa foto: Captură YouTube]

Sorina Pintea a renunțat la funcția de senator pentru a rămâne director de spital

Sorina Pintea a fost și senator după 2016 din partea Partidului Social Democrat (PSD), dar ulterior și-a dat demisia din Parlament, alegând să rămână în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență "Dr. Constantin Opriș" Baia Mare.

A fost demisă din poziția de ministru al Sănătății după moțiunea de cenzură care a dus la căderea guvernului Viorica Dăncilă, în octombrie 2019.

Prin decizia judecătorilor de la Cluj, Sorinei Pintea i se interzice exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autorităţi publice.

"Interzice inculpatei, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a exercita funcţia de manager în cadrul unui spital public... pe o durată de 3 ani", menţionează instanţa clujeană.

Instanța a decis confiscare sumei de 10.000 de euro de la fostul ministru 

De asemenea, instanţa a decis confiscarea sumei de 10.000 de euro de la fostul ministru al Sănătăţii.

"În plus, instanţa dispune luarea măsurii de siguranţă a confiscării speciale a sumei de 10.000 de Euro (echivalent în lei la data de 20.12.2019) de la inculpata Pintea Sorina şi menţine măsura asigurătorie (sechestrul asigurător) instituită prin ordonanţa din data de 19.03.2020 emisă în dosarul penal nr. 105/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie- Structura centrală, asupra imobilelor aparţinând inculpatei S.P., constând în:- cotă 1/1 din terenul extravilan în suprafaţă de ....bun comun cu soţul G.O.,- cotă 1/7 din terenul extravilan în suprafaţă de...., bun comun cu soţul G.O., până la concurenţa sumei de 47.736 lei", arată sursa citată.

Decizia instanţei clujene poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

Sorina Pintea

Sorina Pintea

[Sursa foto: Facebook]

Trecutul Sorinei Pintea și problemele cu legea ale fiului ei

Înainte de a deveni manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Sorina Pintea a fost, din 2009 până în 2013, manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare.

Între 2005 şi 2009, fostul ministru al Sănătăţii a ocupat funcţia de director economic la Direcţia Silvică Maramureş.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Sorina Pintea a fost, între 2007 şi 2009, consultant la S.C. SOV  Consulting SRL, Baia Mare, iar în perioada 2003-2005 a fost consilier pentru integrarea europeană.

Între 2001 şi 2003, Sorina Pintea a fost consultant managerial la Consiliul Judeţean Maramureş. Ea a lucrat anterior ca şef serviciu financiar-contabil- Întreprinderea Forestieră de Exploatare şi Transport (IFET Baia Mare, 1996-1999). În perioada 1988- 1995, Sorina Pintea a fost economist la IFET Baia Mare.

Fiul Sorinei Pintea, Ionuţ, a fost condamnat în 2012, când mama lui era managerul Spitalului TBC din Baia Mare, la şase ani de închisoare pentru trafic de droguri.

Ionuţ Pintea a fost reţinut în aprilie 2011 de ofiţerii DIICOT în urma mai multor percheziţii care au avut loc în judeţele Maramureş şi Cluj, într-un dosar în care 20 de persoane au fost cercetate pentru trafic de droguri de mare risc.

Ionuţ Pintea a mai fost cercetat şi în octombrie 2010, când a fost reţinut în timp ce încerca să îi vândă droguri unui poliţist sub acoperire. În urma percheziţiei, poliţiştii au mai găsit asupra lui Ionuţ Pintea şi un pistol cu aer comprimat, 2.620 de euro, 5.000 de forinti si 1.561 de lei, conform News.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si